fbpx

PLENKOVIĆ: Privilegija je građanima što u današnje vrijeme žive u Hrvatskoj

Autor: N1

ZAGREB - U Zagrebu je danas održana komemoracija za utemeljitelje Hrvatske demokratske zajednice i prvog predsjednika Republike Hrvatske Franju Tuđmana. Komemoraciji je nazočiti i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

“Sutra će biti obilježena 18. godina smrti dr. Franje Tuđman, utemeljitelja HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika. Drago mi je da smo danas na ovoj komemoraciji evocirali ključna postignuća njega kao državnika, čovjeka koji je prepoznao znakove vremena, ostvario demokratske procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku”, kazao je Plenković.

“Pod njegovim vodstvom u Domovinskom ratu i žrtvom branitelja stekli smo slobodu. Operacijama ‘Oluja’ i ‘Bljesak’ ne samo da je oslobođen dio teritorija, nego su se i promijenili odnosi snaga u BiH. Državničku viziju dokazao je mirnom integracijom Hrvatskog Podunavlja, postavio je temelje našeg europskog puta. Zaokružili smo sve strateške ciljeve. Na nama je sada da imajući na umu njegovu doktrinu, radimo i na stabilnosti zemlje, jačanju naših institucija, gospodarskom rastu i razvoju te društvenoj solidarnosti i pravednosti, a sve u eurpskom kontekstu”, dodao je

Plneković je kazao i to da je uvjeren da je”ova privilegija koju žive današnje generacije Hrvata, da imamo svoju državu i zemlju, čast i zadaća na kojoj danas moramo trajno raditi.”

Autor: N1

ZADNJE VIJESTI