fbpx

PLENKOVIĆEV PORAZ U RUSIJI: Evo zašto ga kamere niti jednom nisu snimile!

Autor: S.V. / Dnevno.hr

MOSKVA - Iako su odlazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na hrvatsko – engleski ogled u Rusiju mnogi protumačili kao „loš znak”, njegova nazočnost ipak nije utjecala na rezultat i pobjedu koja će se pamtiti pokoljenjima.

Mnogi su i sa žaljenjem konstatirali kako je prava šteta što Kolinda Grabar – Kitarović ovoga puta nije bila nazočna, jer je osim naših nogometaša, hrvatska predsjednica bila vodeća tema stranih i domaćih medija, a ruske kamere nisu propustile niti jedan trenutak njezine istinske sreće nakon svakoga gola.

Predsjednica je, ma što zli jezici rekli, nakon svake odgledane utakmice izašla kao kraljica maturalne večeri i apsolutni pobjednik u svakom smislu.

No, gdje je nestao Plenković?

Da hrvatski mediji nisu popratili premijerov odlazak u Rusiju, velika je vjerojatnost da za to nitko ne bi niti znao. Ruske kamere su ga za cijelo vrijeme trajanja utakmice zaobilazile u širokom luku, pa tako lice Andreja Plenkovića niti na sekundu nije bilo u kadru. Obzirom da je to više nego neobično, Plenkovićev slučaj ignoriranja od strane Rusa mnogi su povezali sa sudbinom Domagoja Vide koji se zbog svoje otvorene podrške Ukrajini. To se, jasno, domaćinima nikako nije svidjelo, pa je tako svaki Vidin potez, u znak neodobravanja, s tribina popraćen snažnim i neugodnim huktanjem.

U Rusiji je, a to je i sasvim logično, svaka pa i najmanja podrška Ukrajini – znak neprijateljstva. Ako uzmemo u obzir da je hrvatski premijer bio predsjednik Parlamentarnog odbora EU za Ukrajinu, postaje jasno zašto kamere niti jednim kadrom nisu obuhvatile ložu. Pa još ako se prisjetimo kojom je energijom i brzinom iz Hrvatske izbacio ruskog diplomata, a što Rusi zasigurno nisu zaboravili, pravo je čudo da ga tamošnji mediji nisu malo snažnije uzeli za zub.

Ipak, sve se ovo zasniva na pretpostavci…

Ili je ovako kako smo naveli, ili pak premijer Andrej Plenković jednostavno nije zanimljiv čovjek…

Autor: S.V. / Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI