fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pohvale pripadnicima OS BiH za ostvarene rezultate i promoviranje ugleda u svijetu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera OS BiH brigadni general Senad Mašović uručili su 18. travnja 2018. godine u Domu OS BiH pohvale i priznanja pripadnicima OS BiH koji su na natjecanju za najboljeg vojnika, dočasnika i časnika „Best Warrior Competition“ (BWC) u Marylandu (SAD) postigli zavidne rezultate.

Natjecanje je realizirano u razdoblju od 15. do 18. ožujka 2018. godine u organizaciji Nacionalne garde Marylanda u  SAD.

 

Ministrica obrane Marina Pendeš čestitala je natjecateljima na uspjesima koji su postigli na ovom prestižnom natjecanju, te je uručila pohvale svakom od natjecatelja za unaprijeđenje ugleda OS BiH, a ispred OS BiH načelnik Zajedničkog stožera general-bojnik Mašović je natjecateljima uručio Coin OS BiH.

 

Ovom prigodom ministrica Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera OS BiH brigadni general Senad Mašović istaknuli su vrijednosti OS BiH koja se ogleda u ljudskim resursima, što potvrđuju i svakodnevni uspjesi pripadnika OS BiH na različitim natjecanjima, školovanjima, sudjelovanju u mirovnim misijama, gdje je međunarodno priznat profesionalizam naših pripadnika. Također, naglasili su da je to ujedno i pokazatelj transparentnog i kvalitetnog odabira kandidata prilikom prijema u profesionalnu vojnu  službu, te da upravo na tim vrijednostima žele graditi budućnost Oružanih snaga BiH.

 

U timu Oružanih snaga BiH bili su potporučnik Marko Vidović, narednik Matija Ivaković, vojnik Ermin Hajrić i vođa ekipe potporučnik Dajana Dangubić, koji su se tijekom natjecanja morali iskazati u 10 različitih disciplina.

 

Na ovoj ceremoniji nazočili su vojni izaslanik SAD u BiH  brigadir Mark Karas i šef ODC misije u BiH pukovnik Corey Shea. Natjecanje je realizirano u okviru Programa suradnje „Vojska Vojsci“ (M2M SPP), te uz pomoć Ureda za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});