fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Policijski službenici Federalne uprave policije započeli operativnu akciju „Balkan“

Autor: Fena

SARAJEVO - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su nakon višemjesečne istrage i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije započeli realizaciju operativne akcije „Balkan“ na području SŽ-a, a u vezi s kaznenim djelima - primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja i ovlaštenja i krivotvorenje isprave.

U sklopu akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na šest lokacija na području Sarajevske županije, i to dva stambena objekta i četiri službene prostorije, kao i privatni sefovi u banci, te su uhićene dvije odgovorne osobe Direkcije za puteve SŽ, incijala N.D. (1966.god.) i H.D. (1966.god.) koja se dovode u vezu s spomenutim kaznenim djelima.

Radi se o osobama koje su, kako se navodi, u svojstvu odgovornih osoba Direkcije za puteve SŽ tijekom 2017. i 2018. godine radi pribavljanja protupravne imovinske koristi zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih osoba više gospodarskih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze s izgradnjom i rekonstrukcijm puteva, a kako bi im osigurale poslove kroz namještanje natječaja javnih nabavki koje je provodila Direkcija.

Prilikom pretresa, do sada su privremeno oduzeti računari, laptopi, mobilni telefoni i SIM kartice, novac, dokumentacija i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Po okončanju pretresa izvršit će se kriminalistička obrada nad uhićenim osobama nakon čega će biti u zakonskom roku predane Županijskom tužiteljstvu SŽ uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije imala je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, priopćeno je iz FUP-a.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});