fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poslovna biografija Mersihe Slipičević, nove izvršne direktorice za upravljanje rizicima

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Federalna vlada dala je početkom februara ove godine, nakon lobiranja i pritisaka ministara iz Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, prethodnu suglasnost članovima Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnih direktora.

Suglasnost je data do okončanja konkursne procedure, najduže u roku od šest mjeseci, za tri pozicije izvršnih direktora.

Prema istoj odluci, za vršitelja dužnosti izvršnog direktora za projekte i razvoj imenovan je Dalibor Milinković, Senija Bubić je postavljena za izvršnu direktoricu za podršku poslovanju, dok je Mersiha Slipičević postala izvršna direktorica za upravljanje rizicima.

No, kako je Mersiha Slipičević u to vrijeme bila članica Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH, sve su prilike da je ona, zajedno sa drugim članovima, odlučivala o svom imenovanju, što je, bez sumnje, ozbiljan sukob interesa?!

Prema službenoj biografiji nove izvršne direktorice za upravljanje rizicima u Razvojnoj banci FBiH, objavljenoj 2012., kada je Mersiha Slipičević kao kandidatkinja SBB-a izabrana za ministricu stambene politike u Vladi Kantona Sarajevo, ona je prethodno 11 godina radila na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Navodi se da je završila Ekonomski fakultet, da je od 2001. do 2004. godine bila zaposlena u sektoru komercijale, gdje je radila na poslovima fakturiranja u Službi za prodaju cargo usluga, međunarodne špedicije i uvoza.

Od 2004. do 2008. godine zapošljava se kao stručni suradnik za javne nabavke, gdje je bila odgovorna za pokretanje, provedbu i kontrolu svih postupaka javnih nabavki na Aerodromu.

Od 2008. do 2011. radila je kao šef Službe prodaje cargo usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Sudeći, međutim, prema zvaničnim podacima do kojih je došla „Slobodna Bosna“, bivša službenica na Aerodromu Sarajevo, a kasnije kantonalna ministrica, u svojoj je poslovnoj biografiji izostavila jedan podatak.

Dvije godine prije nego što se zaposlila na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, nova izvršna direktorica u Razvojnoj banci FBiH radila je u zlatari Nasera Keljemendija, gdje je i počela poslovnu karijeru i, za pretpostaviti je, naučila da „upravlja rizicima“.

vlada_suglasnost

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});