fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poznati detalji akcije “Avatar” u Banja Luci i imena uhićenih

Autor: Faktor.ba

BANJA LUKA - U današnjoj akciji "Avatar", koju su jutros proveli pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS i PU Banja Luka, pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužiteljstva, uhapšeni su i neki pripadnici "banjalučkog podzemlja", koji imaju podeblji policijski dosije i poznati su od ranije po raznim kaznenim djelima.

Da su bili u vrhu osumnjičene narko grupe sumnjiče se Benedi Đukanoviću, zvani Bendžo i Goran Milanović.

Kao što smo ranije objavili, akcija je sprovedena sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Akcija “Avatar” pokrenuta je još 2. kolovoza ove godine.

Kako ne zvanično sazanjemo uhićeni su Tomislav Ateljević iz Trebinja, te Banjalučanin Benedi Đukanović, Ernad Alagić, Stefan Petrović, Božidar Maksimović, Vladimir Vranješ, Firas Hodžić, Sanid Ćulum, Aleksandar Stanišić i Goran Milanović, dok je među osumnjičenim pripadnicima organizirane grupe i Branislav Ćulibrk koji je trenutno u pritvoru.

Iz policijskih izvora saznajemo i da je još uvijek u tijeku hapšenje jedne osobe u Velikoj Kladuši.

Benedi Đukanović je uhapšen ljetos u Banjoj Luci zbog sumnje da je prije četiri godine opljačkao zlataru “Sarajka” u Ključu, iz koje su nakon premlaćivanja vlasnice ukradeni zlato i nakit vrijedni 55.000 KM.

Privođen je i u listopadu 2008. godine zbog sumnje da je sudjelovao u pripremi ubojstva narko-bosa iz suparničkog “rakovačkog klana”.

Goran Milanović sumnjičen je za više raznih kaznenih djela. U kolovozu prošle godine predao se banjalučkoj policiji nakon godinu i pol dana bijega, a dovođen je u vezu sa pucnjavom ispred kafe bara “K4” u Banjoj Luci u veljači 2015. godine. Policija ga je osumnjičila i za tešku krađu u benzinsku pumpu kod Laktaša, kao i za krivično djelo proizvodnje i prometa opojnih droga.

Iz PU Banja Luka danas je priopćeno da je u “Avataru” tijekom pretresa na 17 lokacija na području Banje Luke, Laktaša, Kotor Varoši i Trebinja, pronađeno i oduzeto preko dva i pol kilograma marihuane, oko 749 grama spida, 26 grama kokaina, mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

– Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ne ovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u tijeku dana biti predati u Okružno tužiteljstvo Banja Luka, a s obzirom na to da je u tijeku saslušanje većeg broja osoba, te i dalje prikupljanje relevantnih dokaza, u slučaju procesuiranja drugih osoba, javnost će biti obavještena – istaknuto je iz PU Banja Luka.

Dodali su i da je tijekom navedenih aktivnosti rasvjetljeno i jedno kazneno djelo teška krađa, odnosno krađa vozila dacia u Srpcu 21. studenog ove godine.

Autor: Faktor.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});