Predsjednik HDZ-a1990 Ilija Cvitanović posjetio pretučenog povratnika Mirka Vicu

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nakon nemilog događaja u Općini Konjic, u naselju Ljesovina gdje je Hrvat povratnik Mirko Vice u srijedu pretučen i zbog teških tjelesnih ozlijeda prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar oštro osuđujemo svaki vid nasilja nad povratnicima.

I nije ovo prvi slučaj. Godinama se kontinuirano uništava privatno vlasništvo Hrvata, a nitko ne reagira. Mora li se ponoviti sudbina obitelji Anđelić da se poduzmu koraci u zaštiti povratnika i njihove imovine.

U konjičkom mjestu iznad naselja Ljesovina nedaleko od Buturović Polja do rata je živio veliki broj Hrvata, naglasak je na živio, a zašto se Hrvati u malom broju vraćaju na svoja ognjišta nakov ovoga događaja posve je jasno, i ovakvim činom šalje se poruka što ih čeka.

Tražimo brzu reakciju Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, pravosudnih tijela, a sve s ciljem da se ovakve stvari ne ponavljaju, a povratnici ne zastrašuju.

Budući je ovaj nemili događaj samo posljedica nemara, neodgovornosti i neprofesionalnosti navedenih institucija, jer se najprije počelo sa sječom privatne šume, uništavanjem imovine, a kulminiralo i fizičkim napadom ,odnosno pokušajem ubojstva pitamo se dokle dalje, tko je sljedeći,a s obzirom kako je intervencija nadležnih izostala ovim putem pozivamo sve mjerodavne, ali i medije da ovaj događaj prate s posebnom pozornošću, a sve s ciljem da se zaštite kako ljudski životi, tako i privatna imovina koja je Ustavom BiH zajamčena.

Na ovaj način se ruše temelji BiH, stoga očekujemo žurno rasvjetljavanje ovog i svih drugih sličnih zlodjela, navodi se u priopćenju HDZ-a1990.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI