fbpx

Produljen pritvor osumnjičeniku za razbojništvo u Ljubuškom na još 2 mjeseca

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Županijski sud u Širokom Brijegu produljio je pritvor T.Ć. (35) osumnjičenom za razbojništvo počinjenog dana 22.9.2017. godine na štetu automat kluba u Ljubuškom. Odluka o produljenju pritvora nepravomoćna je i na nju postoji pravo žalbe koju će razmatrati Vrhovni sud F BiH, kazao je za portal Dnevno.ba Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Osumnjičeni T.Ć. nalazi se u pritvoru od 8.11.2017. godine, a pritvor mu je produljen za još 2 mjeseca, a zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo je istragu protiv osumnjičenika Z.S. (34), T.Ć. (35) i I.R. (29) koji se sumnjiče da su kao supočinitelji izvršili razbojništvo, na način da su uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice kluba oduzeli određeni iznos novca.

Sva trojica osumnjičenika nalaze se u pritvoru u KPZ Mostar.

Za kazneno djelo koje je ovo tužiteljstvo stavilo na teret osumnjičenicima propisana je kazna zatvora najmanje 5 godina, što znači da se kao najdulja kazna uzima opći maksimu, a to je do 20 godina.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI