Reagiranje Hrvatske stranke BiH na govor Milorada Dodika u Novom Sadu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Hrvatska stranka BiH izražava zaprepaštenje eskalacijom mržnje predsjednika RS-e Milorada Dodika prema Hrvatima, državi BiH i zapadnim zemljama u govoru pred vrhom Srbije i tisućama izbezumljenih ljudi u Novom Sadu u petak navečer.

Zajapureni Milorad Dodik vidljivo iskompleksiran Hrvatima i naprednim zapadnim svijetom šizofreno je optužio Hrvatsku za etničko čišćenje Srba u legalnoj obrambeno-vojnoj akciji Oluja, a međunarodnu zajednicu za sustavni višedesetljetni progon Srba i za pokušaje uništenja RS: Za hrvatofoba Dodika je sadašnja demokratska vlast u RH sljedbenica ustaške ideologije koja ne dopušta Srbima u njihovoj domovini Hrvatskoj da čak upotrebljavaju niti srpski jezik dok Hrvati, po njegovim riječima, u RS imaju i uživaju sva prava.

Treba li bestidnome i ciničnome Dodiku spominjati da je oko 200 tisuća Hrvata iz Posavine i sjeverozapadne Bosne nasilno i sustavno protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta , s područja tvorevine čija je vojska i policija počinila genocid i u kojoj se jednom narodu brani da naziva i govori jezikom kojim želi.

Hrvatska stranka poziva vrh HDZ-a BiH i članstvo te stranke da preslušaju stravični govor mržnje predsjendika RS Milorada Dodika u kojeg se zaklinju da im je politički partner, a šefu stožerne stranke i osobni prijatelj i da se preispitaju sa kakvim političarom i čovjekom imaju sklopljenu koaliciju.

Prigodom preslušavanja govora mogu se i nasmijati na Dodikovo tragikomično i imbecilno razračunavanje sa RH oko Nikole Tesle.

Zabrinjava što već nema reakcije iz HDZ-a BIH a istodobno i čudi što mediji bliski toj stranci nisu uopće prenijeli dio govora Milorada Dodika u kojem se obrušio na Hrvatsku , već samo onaj dio u kojem negira državu BIH i ratnohuškački poručuje da će RS i Srbija uskoro biti ista država, navodi se u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI