Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija MLADEN ANTUNOVIĆ: Hrvatska postaje ključna energetska karika Europe!

ZAGREB - Odustajanjem Rusije od Južnog toka Hrvatskoj se napokon pružila prava prilika za realizaciju dugo sanjanog projekta gradnje LNG terminala na otoku Krku. Hrvatski LNG podržavaju i Amerikanci,

Regija Kolinda Grabar Kitarović do sada potrošila oko 2.5 milijuna kuna

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u subotu da je do sada u kampanji potrošeno oko 2,5 milijuna kuna, od čega su donacije 2,4 milijuna kuna.

Regija Josipović: Ustavne promjene bit će temelj gospodarstva

KARLOVAC - Tijekom obilaska štandova na karlovačkom Božićnom sajmu, kandidat za predsjednika Ivo Josipović rekao je da ni obrtnicima i poljoprivrednicima niti mnogim drugima nije lako, ali je izrazio

Regija Deveti krug partizanskog pakla - mrtva djeca bacana u bunar!?

NOVA GRADIŠKA - Jeziva svjedočanstva o partiznaskim zločinima moraju se prepričavati, jer na žalost za njih nikada nitko nije odgovarao.

Izdvojeno
Najčitanije