Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija Srbija: Demoliran automobil glasnogovornice DS-a u Novome Sadu

Automobil glasnogovornice Demokratske stranke (DS) Aleksandre Jerkov demoliran je tijekom dana ispred zgrade u kojoj živi u Novome Sadu, što je DS pripisala "atmosferi progona, linča i mržnje" koju pr

Regija Britanci Gavrila Principa proglasili Hercegovcem iz vuko...ine!

LONDON - Kako bi čitateljima dočarao o čemu se točno radi, Telegraph je doslovno preveo riječ kao "mjesto gdje vukovi j***".

Regija JAO SINE VELJKEC: Veljko Ražnatović zbog tuče na miliciji!

BEOGRAD - Protiv sina pjevačice Svetlane Ražnatović Veljka bit će podnijeta krivična prijava zbog sinoćnjeg incidenta koji se dogodio ispred njegove kuće.

Regija Karamarko: HDZ ima program i ljude za izvući Hrvatsku iz teške krize

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je na današnjoj konferenciji "Investicijski potencijali Hrvatske" da HDZ ima projekte, programe, ljude i suradnike za izvući zemlju iz teške gospodarske k

Izdvojeno
Najčitanije