Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija Skinut imunitet hrvatskom eurozastupniku Ivanu Jakovčiću!?

BRUXELLES - U Europski parlament došao je zahtjev da se eurozastupniku Ivanu Jakovčiću skine zastupnički imunitet zbog istrage pokrenute jer postoji sumnja da je počinio kazneno djelo. Za to ga optužu

Regija Bandićev prvi dan u ćeliji - uopće nije bio u ćeliji!

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojemu je u utorak navečer određeno zadržavanje u istražnom zatvoru, srijedu je većinu dana proveo izvan remetinečke ćelije, javlja HRT.

Regija Zbog prosvjeda branitelja i smrti Nevenke Topalušić izvanredna sjednica Odbora za ratne veterane

ZAGREB - U povodu smrti braniteljice sa 100-postotnim ratnim vojnim invaliditetom Nevenke Topalušić koja je noćas umrla na prosvjedu branitelja ispred zgrade Ministarstva branitelja, saborski Odbor za

Regija Slučaj Bandić: Odluka o žalbama na istražni zatvor tek sljedećeg tjedna

Zagrebački Županijski sud će najranije sljedećeg tjedan odlučivati o žalbama na istražni zatvor zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suosumnjičenicima, ali i o odluci da se suvlasnika

Izdvojeno
Najčitanije