Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija Rusija smanjuje Srbiji isporuku plina zbog duga od 200 milijuna dolara

BEOGRAD - Rusija će smanjiti isporuku plina Srbiji za približno trećinu sadašnje količine jer je ruski predsjednik Vladimir Putin nezadovoljan odnosom Beograda prema otplati dosadašnjih dugova za plin

Regija LJUBO ĆESIĆ ROJS: Braniteljska prava ukida četnikuša Milena!

ZAGREB - Potporu braniteljima koji ispred zgrade Ministarstva branitelja potražuju svoja prava u razgovoru za naš portal dao je general Ljubo Ćesić Rojs tvrdeći da su to njegovi prijatelji i suborci.

Regija 7DNEVNO: Dok je Karamarka nema jedinstvene desnice!

ZAGREB - Pišemo ono što drugi skrivaju! Novi broj najprodavanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj je na kioscima. Donosimo vam pregršt zanimljivih tekstova o dnevnom stanju hrvatske političke stvarnos

Regija Suđenje u Münchenu razotkrit će specijalnu Udbinu mrežu za tajne operacije kojoj je šef bio vrh Partije

MÜNCHEN - Brza odluka Vlade da osnuje povjerenstvo koje treba spriječiti uvid u Arhiv CK SKH zrcali strah od razotkrivanja uloge ne samo Perkovića i Mustača, već i mnogih drugih "udbaša" koji su se in

Izdvojeno
Najčitanije