Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija PLJAČKA "LIJEPE NAŠE": Bando razbojnička kako vas nije sram?

ZAGREB - Iako je ekonomska situacija u Hrvatskoj zapravo bezizlazna, Milanovićeva Vlada je odlučila udvostručiti iznos predsjedničkim kandidatima koji pređu prag od 10 posto u odnosu na prošle izbore,

Regija Marija Topić Crnoja izvarala HTV s lažnom diplomom, ali je zbog strica udbaša sada dobila posao u Večernjem listu!?

ZAGREB - Kako je i najavio, glavni ravnatelj Goran Radman, nastavlja s čistkom na HRT-u. Odlučio je do kraja godine spustiti brojku zaposlenih ispod tri tisuće, pa je proteklih tjedana počeo provjerav

Regija Milanović očekuje da Beograd osudi Šešeljeve izjave

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u petak kako od srbijanskih vlasti očekuje da osude prijeteće izjave optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja Hrvatskoj, a njegovo puštanje na slobodu o

Regija Slovenski ustavni sud privremeno vratio zastupnički mandat Janši

Slovenski ustavni sud u petak je privremeno suspendirao odluku parlamenta kojom je on ukinuo zastupnički mandat Janeza Janše, bivšeg premijera i oporbenog prvaka zbog toga što se nalazi na izdržavanju

Izdvojeno
Najčitanije