Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija MORH ljut na Kolindu što koristi OS za predizborna politička nadmetanja

ZAGREB - Ministarstvo obrane danas je izrazilo žaljenje što se Oružane snage RH koriste za predizborna politička nadmetanja, što je izjavila predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović prilik

Regija Željko Sertić izabran za novog ministra privrede Srbije

BEOGRAD - U Skupštinu Srbije stigao je prijedlog premijera Aleksandra Vučića da za novog ministra privrede bude izabran Željko Sertić, doznaje Tanjug.

Regija Srbija sprema oštre kazne za svoje građane-plaćenike na inozemnim bojištima

BEOGRAD - Srbijanski vicepremijer Rasim Ljajić najavio je da će vlada uskoro predložiti strože kaznene mjere za državljane Srbije koji kao plaćenici ratuju diljem svijeta.

Regija Jovanka Broz ostavila memoare

BEOGRAD - Pitanje je dana kada će se pojaviti memoari Jovanke Broz. To najverojatnije neće biti u Srbiji. Prije će ih objaviti neki inozemni izdavač. I to će zasigurno uzdrmati ne samo srpsku, već i s

Izdvojeno
Najčitanije