Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija Za petnaestak minuta tuča zabijelila Makarsku i dio Makarskog primorja

MAKARSKE - Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom zahvatilo je u nedjelju navečer oko 17 sati Makarsku i dio Makarskog primorja.

Regija SUĐENJE U MÜNCHENU: Poraz Nobilove strategije i prijetnje svjedokinjama

MÜNCHEN - Upravo završeni ciklus svjedočenja na suđenju Perkoviću i Mustaču najbolje je opisao sam Nobilo koji je u intervjuu za N1 prvi put rekao 'ako bi moje stranke bile osuđene'. Do sad se busao u

Regija FOTO: Ured Kolinde Grabar Kitarović bit će u kući Aleksandra Karađorđevića!

ZAGREB - Osim srpske kraljevske obitelji, u vili Pongratz tijekom prošlih stotinjak godina boravili su i živjeli nacisti, zatim Tito, komunisti su je devastirali, a jedno vrlo kratko vrijeme u njoj je

Regija Paravinja moli Kolindu za pomoć!

ZAGREB - Dragan Paravinja uputio je novoj predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, pisanu molbu da ga zaštiti od “nacionalne diskriminacije i torture” kroz koju prolazi već tri i pol godine u

Izdvojeno
Najčitanije