Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija Uhićena osmorica Rumunja zbog krađe goriva od usnulih kamiondžija

Dvije skupine s po četiri Rumunja uhićene su nakon što su na odmorištima uz autocestu A3 u više navrata organizirano krali gorivo iz parkiranih kamiona dok su njihovi vozači spavali, pa ga potom preta

Regija Poplave u Posavskoj Županiji nisu onečistile tlo

Analiza poljoprivrednog tla na području općina Drenovci, Gunja i Vrbanja, djelomice poplavljenih u svibanjskoj poplavi kada je rijeka Sava uslijed povjesnog vodostajaprobila nasip kod Račinovaca i Raj

Regija Policija spašavala turiste sa plaža!

BUDVA - Snažno nevrijeme s jakim vjetrom i visokim valovima zateklo je na plažama oko 30 turista, pa su ih spašavale crnogorska policija i Uprava morske sigurnosti.

Regija Makarska: Prevario bračni par iz BiH za 200.000 eura

MAKARSKA - Zbog kaznenog djela prijevare "teške" 1,6 milijuna kuna (nešto više od 200.000 eura), makarska je policija hrvatskom Državnom odvjetništvu kazneno prijavila 59-godišnjeg Zagrepčanina, priop

Izdvojeno
Najčitanije