Sakrij oglas
 Veličina slova Hrvatski narodni sabor traži poštivanje ugovora

Odbor za branitelje osudio kriminaliziranje HVO-a

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH koji okuplja vodeće hrvatske stranke u BiH osudio je kriminaliziranje Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) kroz navode o zloporabama u korištenju dvostrukih mirovina, pozivajući na dosljednu provedbu sporazuma između Hrvatske i BiH o pravima branitelja HVO-a, objavili su u subotu mediji u BiH pozivajući se na navode iz HNS-a.

- Osuđujemo sve medijske špekulacije oko pitanja ostvarivanja prava pripadnika HVO-a na temelju Ugovora između RH i BiH od 2006. Pozivamo sve relevantne institucije u BiH da poduzmu sve u cilju zaštite prava i zakonitosti i spriječe još jedan pokušaj kriminalizacije pripadnika HVO-a i doprinosa HVO-a u obrani doma i domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju objavljenom nakon sjednice održane u petak na kojoj su sudjelovali čelnici više braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a u BiH.

Pritom su pozvali institucije BiH i RH da poduzmu sve aktivnosti kako bi se 'cjelovito proveo ugovor između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji'.

Taj ugovor je na snazi od 2006. a potpisali su ga tadašnji ministri pravde Bariša Čolak i ministrica branitelja Jadranka Kosor.


Vezane vijesti
  • Autor: Portal Dnevno
  • Photo: sindikat-vsn.hr
  • Datum: subota, 12. siječnja 2013. u 16:58
 

      
Zadnje vijesti
Regija 7DNEVNO: UEFA i nastrani Šuker, Bajić vrlo blizu Sanaderu!

ZAGREB - Mi pišemo ono što drugi skrivaju!

Regija Vučić: Napredak regije zavisi od ekonomske suradnje

BEOGRAD - Na otvaranju 4. Regionalne poslovne konferencije Biznis plusa, srpski premijer Aleksandar Vučić ustanovio je da napredak regije ovisi o integraciji i ekonomskoj saradnji zemalja regije.

Regija VIDEO: Na hrvatskom Jadranu se pojavilo novo čudovište!

PALAGRUŽA - Internetom kruži zanimljiva snimka koja će zaintersirati ljubitelje misterija. U potpisu video priloga se navodi da potječe iz Hrvatske.

Regija Mesić: Sreću moramo tražiti u regiji u kojoj živimo

NOVI SAD - Bivši predsjednik Hrvatske i posljednji predsjednik SFRJ Stipe Mesić izjavio je danas u Novom Sadu da sve zemlje regije svoju sreću trebaju tražiti na području na kojem žive

Izdvojeno