fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ALEKSANDAR VUČIĆ: Republika Srpska nikada nije imala veću podršku Srbije nego danas!

Autor: Srna

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Republika Srpska nikada nije imala veću podršku Srbije nego danas i istaknuo da Srbija srpske narode u regiji može pomoći tek onda kada je ekonomski i politički snažna.

“Kada je to Republika Srpska imala veću podršku od Srbije nego danas? Pitajte predsjednika i premijera, pitajte oporbu tamo. Najveću ima danas” – ističe Vučić i dodaje da Srpska ima podršku u moralnom, znanstvenom, kulturnom, obrazovnom i financijskom smislu.

U obraćanju građanima, Vučić je zapitao što je to ranije učinjeno za srpski narod u Crnoj Gori, osim što se Beograd petljao u politiku uvijek, misleći da o nečemu može odlučivati, a ne građani.

“Mi tek danas pravimo Srpske kuće u Podgorici. Mi smo iz proračuna Srbije za to izdvojili više od tri milijuna eura. Danas se može govoriti o tome koliko smo dali i koliko ćemo dati za obnovu našeg Sabornog hrama u Mostaru, a to ćemo učiniti i u Grahovu, Glamoču i Drvaru i drugim mjestima “, rekao je Vučić.

Naglasio je da se sve to može učiniti tek kada Srbija postane politički jaka i ekonomski dramatično jača.

“Našem narodu možemo pomoći tek kada imamo ekonomski snažnu Srbiju, tek kada imamo politički snažnu Srbiju. Ne dam da pomažemo našem narodu tako što ćemo tobože da se bijemo sa svima”, rekao je Vučić.

Kazao je kako Srbija ima najtežu baštinu svih zemalja u regiji, ali da još uvijek ima najviše prijatelja.

“Analizirajte s kim Hrvatska ima dobre odnose. Analizirajte njihove odnose sa BiH i sa drugima, pa ćete vidjeti da Srbija ima najviše prijatelja i u susjedstvu”, istakao je Vučić.

On je naglasio da je njegova vlast počela obilježavati godišnjicu NATO agresije, podigla spomenik junaku Gavrilu Principu u Beogradu, te zajednički s Republikom Srpskom obilježava značajne povijesne datume kao što je sjećanje na stradanje Srba u akciji hrvatske vojske i policije “Oluja”.

Kada je riječ o susretu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, Vučić je izrazio nadu da će s njim razgovarati tijekom predstojećeg održavanja Glavne skupštine UN-a u New Yorku, kao i nadu da će prvi čovjek SAD-a posjetiti Srbiju.

“Imat ću priliku nekoliko minuta razgovarati i sa Trumpom. Dobio sam poziv za njegov prijem, iskoristit ću tih nekoliko minuta, svakako ću ga pozvati u Srbiju” – rekao je Vučić.

On je naveo da bi do kraja ove ili početkom iduće godine trebao biti održan službeni susret s Trumpom, te izrazio nadu da će Srbiju, nakon mnogo desetljeća od posjete Geralda Forda, ponovo posjetiti jedan američki predsjednik.

Vučić je rekao da će se u New Yorku sresti sa šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovim, s turskim predsjednikom Taipom Recepom Erdoganom, kao i s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});