fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ružica Jukić sutra prima u svome Uredu Muriza Memića, Arijanu Memić i odvjetnika Ifeta Ferageta!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Dopredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine Ružica Jukić, primit će službeno sutra, u četvrtak u 14:15 sati, u svome Uredu, u prostorijama VSTV-a BiH, Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, Arijanu Memić, sestru ubijenog Dženana Memića, te Ifeta Ferageta, odvjetnika iz Sarajeva i opunomoćenika obitelji Memić!

Na tom susretu, Muriz Memić, te njegov odvjetnik Ifet Feraget detaljnije i pobliže će upoznati dopredsjednicu VSTV-a BiH Ružicu Jukić s novim nalazima i dokazima u predmetu Dženan Memić, a koji nalazi i novi dokazi nesumnjivo upućuju i govore, da je Dženan Memić ubijen na jedan podmukao način, te da je ovo slučaj, koji je u dobroj mjeri uznemirio javnost i slučaj koji je nanio štetu interesima Bosne i Hercegovine, ali i da je aktualni sudski proces, koji se vodi protiv Roma pred Kantonalnim sudom u Sarajevu po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo u predmetu Dženan Memić, zbog navodne prometne nesreće u kojoj je, prema tezi Tužiteljstva KS navodno stradao Dženan Memić, neviđena sudska farsa u povijesti bh. pravosuđa i destrukcija vladavine pravde i zakona.

Nadalje, će upoznati dopredsjednicu VSTV-a BiH Ružicu Jukić, da je Federalno tužiteljstvo vršilo kontrolu rada na neshvatljiv način. Dakle, svi dokazi koji postoje tvrde, da je Dženan Memić ubijen na podmukao način. To je krivično djelo za koje je zakonom propisana kazna od 45 godina zatvora. Oni koji su se udružili da pomognu ubojicama, da ne izađu pred lice pravde su počinili krivično djelo organiziranog kriminala i za to krivično djelo je predviđena kazna od 45 godina zatvora“.

Podsjećanja radi, dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić je i ranije u svome Uredu, u prostorijamaVisokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH primila MurizaMemića, te njegovog odvjetnika Ifeta Ferageta, gdje su istu upoznali sa situacijom o predmetu Dženan Memić, te im je tom prilikom nakon prvog ostvarenog susreta, dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić iskazala svoju punu podršku, suosjećajući se s istim, zbog bolnog gubitka njegovog sina Dženana Memića, koji je 08. 02. 2016. godine stradao pod vrlo sumnjivim okolnostima u Velikoj Aleji na Ilidži, a koje okolnosti iz dosadašnjih prikupljenih materijalnih dokaza upućuju na svirepo ubojstvo, te tada obećala, da će, kao Dopredsjednica VSTV-a BiH, u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima i ovlastima, po principu zakonitosti, nepristrasnosti, jednakosti, stručnosti i odgovornosti prema svome poslu i funkciji, koju trenutno obavlja, a sljedstveno načelima sadržanih u Kodeksu sudske i tužiteljske etike obavezujućih za sve članove VSTV-a BiH, suce i tužitelje, učiniti sve, kako bi oštećeni Muriz Memić i njegova obitelj ostvarili pred bh. pravosudnim institucijama zakonom zagarantirana prava propisanih Ustavom Bosne i Hercegovine, a sve s ciljem vladavine pravde i zakona.

Iz Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH obavijestili su Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, da će istoga, zajedno s njegovim opunomoćnikom odvjetnikom Ifetom Feragetom također primiti i u utorak 22. 05. 2018. godine u prostorijama VSTV-a BiH, a kako saznajemo, sastanku će prisustvovati Predsjedništvo VSTV-a BiH, i to: Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, Ružica Jukić, dopredsjednica VSTV-a BiH, Jadranka Lokmič-Misirača, zamjenica Glavne tužiteljice BiH i dopredsjednica VSTV-a BiH, te disciplinski tužitelj!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});