fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sastanak Grubeša – Koc: Rigoroznije sankcionirati odlazak na strana ratišta!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Efikasna pravna suradnja, unaprjeđenje legislative i pravovremena razmjena informacija u borbi protiv terorizma, imperativi su svih zemalja koje se suočavaju sa ovom vrstom globalne prijetnje, zaključeno je tijekom današnjeg sastanka ministra pravde BiH Josipa Grubeše i veleposlanika Turske u BiH Halduna Koca.

Ministar Grubeša posebno je istaknuoopredjeljenost ministarstva da maksimalno unaprijedi sve zakonske mehanizme za borbu protiv terorizma.

“Kažnjavanje odlaska na strana ratišta namjeravamo dodatno proširiti. Pripremljene su nove izmjene Kaznenog zakona BiH kojim se inkriminiraju i druge aktivnosti povezane sa ovom vrstom kaznenenogdjela, kao što je pribavljanje sredstava za odlazak na strana ratišta”, naglasio je ministar, pojašnajvajući također da je, u skladu sa zaključcima Parlamentarne skupštine BiH planirano u Kazneni zakon BiH dodatno ugraditi odredbe kojima se za kaznena djela terorizma onemogućava ublažavanje kazne i zamjena kazne zatvora novčanom kaznom.

Veleposlanik Koc je izrazio veliku podršku aktivnostima Bosne i Hercegovine u svim segmentima koji doprinose stabilazaciji zemlje:

“ Stabilnost mora biti osigurana kada imate jasne ciljeve – sigurnost i prosperitet koji donosi put ka EU, i taj cilj je Bosni i Hercegovini sve bliži”, istako je veleposlanikTurske.

Ministar Grubeša je informirao veleposlanika o uloženim naporima ministarstva da što prije odgovori na upitnik EU, uskladi regulative te što je prije moguće otvori pregovore:

“Ministarstvo pravde BiH spremno odgovora na sva pitanja EU i očekujemo da ovaj proces bude završen u zadatim rokovima, kako bi smo mogli pristupiti ispunjavanju narednih obveza”, dodao je ministar.

Reforme pravosudnog sustava i stvaranje pravne sigurnosti prioriteti su rada Ministarstva pravde BiH, ali i uvjet daljnjeg razvoja i jačanja ekonomske i svake druge vrste suradnje dvije države, a Republika Turska će nastaviti pružati podršku svim reformama koje vode većem i ubrzanijem prosperitetu Bosne i Hercegovine, zaključeno je tijekom današnjeg sastanka.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});