fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SBB, SDP i DF u Tešnju združeno protiv SDA

Autor: Slobodna bosna

TEŠANJ - Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut kazao je prije desetak dana da će ta stranka na lokalne izbore 2. listopada u čak 82 općine izaći u koaliciji sa SDA.

„To će biti izuzetno jaka koalicija, najjača u historiji ove države i očekujemo da ona odnese apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima, kada su u pitanju kako načelnici, tako i općinska vijeća, barem u jednom ogromnom dijelu Federacije BiH“ – izjavio je Arnaut, napominjući kako će te dvije stranke imati zajedničke kandidate i u Republici Srpskoj, gdje također očekuju dobre rezultate.

Koalicijski dogovor sa SBB-om potom je potvrdio i generalni sekretar SDA Amir Zukić, i izrazio uvjerenje da će koalicija biti uspješna.

Sudeći, međutim, prema informacijama koje dolaze s terena, u jednoj od najuspješnijih općina u BiH, u Tešnju, od dogovora SDA i SBB neće biti ništa, budući da stranka Fahrudina Radončića na izbore izlazi u koaliciji sa političkim protivnicima (na federalnoj i državnoj razini), SDP-om i Demokratskom frontom?!

Tešanjska organizacija Socijaldemokratske partije objavila je kako je nakon dugotrajnih pregovora Koordinacija političkih stranaka u Tešnju konačno donijela odluku o zajedničkom kandidatu za općinskog načelnika.

„Na sastanku Koordinacije, koju čine Stranka za BiH, SDP, SBB, BPS i Demokratska fronta, za podršku zajedničkom kandidatu za općinskog načelnika Tešnja donesena je jednoglasna odluka da se puna i bezrezervna podrška pruži nezavisnom kandidatu Amiru Galijaševiću.

Iako su navedene stranke Koordinacije imale i svoje prijedloge kandidata, prevladalo je mišljenje da to bude podrška neovisnom kandidatu, kako bi odaslali jasnu poruku građanima općine Tešanj da načelnik treba da bude načelnik svih građana , a ne samo jedne političke stranke ili pojedinih interesnih grupa“, navodi se u zajedničkom saopćenju.

SDA je, podsjetimo, za načelnika Tešnja ponovno kandidirala Suada Huskića, ističući njegove izuzetne rezultate u dosadašnjem radu i razvoju Općine.

U prošloj godini Tešanj je proglašen najrazvijenijom općinom u BiH i, zajedno sa susjednim gradovima Teslićem i Žepčem, uvršten među deset najboljih regija za investiranje u jugoistočnoj Europi (prema procjeni FDI magazin servisa uglednog Financial Timesa).

Prema zvaničnim podacima, u Općini Tešanj je prošle godine broj novootvorenih tvrtki povećan za stotinjak. Trenutno je registrirano preko 2.400 poslovnih subjekata različitih profila i djelatnosti u kojima je zaposleno blizu 11.000 radnika. Jedna su od rijetkih sredina u kojoj je u 2015. povećan broj zaposlenih i, što je posebno važno, u proizvodnji a ne u administraciji.

Suad Huskić, inače, ove godine završava svoj prvi mandat na funkciji načelnika, a prethodno je sedam godina bio pomoćnik bivšeg općinskog načelnika Fuada Šišića, također kadra SDA.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});