fbpx

SDA DEMOLIRALA KOALICIJSKOG PARTNERA: “Radončić želi vlast bez ikakve odgovornosti”!

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - SDA je najoštrije osudila rušenje novog federalnog zakona o PIO a kao glavnog krivca naveli su Radončićev SBB čiji su zastupnici glasali protiv zakona, usprkos činjenici da je prijedlog podržao resorni ministar Vesko Drljača iz SBB-a.

– Tim rušenjem SBB je izdao 410.000 umirovljenika i članove njihovih obitelji, ukupnu boračku populaciju, sindikate radnika i njihovo članstvo, doslovno svakog građanina Federacije BiH kojem ovaj zakon omogućuje elementarne uvjete života čije su usvajanje očekivali sa velikim nestrpljenjem – priopćeno je iz SDA.

U ovoj stranci smatraju da neusvajanje tog zakona direktno dovodi u pitanje financijsku stabilnost Fonda PIO, odnosno redovnost isplate mirovina u Federaciji BiH.

– Potpuno je jasno da onaj ko supruzi prilikom fiktivnog razvoda braka prenese vrijednost oko 200 milijuna KM ne može razumjeti stanje u kojem se penzioneri nalaze. Ipak, krajnje je licemjerno ovakvo ponašanje SBB-a, tim prije što je resorni ministar Vesko Drljača (SBB) autor i primarni predlagač zakona o PIO – kaže se u priopćenju.

Dalje se navodi da SBB zamjenama teza pokušava zbuniti cjelokupnu javnost, ostajući u vlasti i uživajući sve pripadajuće benefite, držeći više od 1.000 pozicija u vlasti na svim nivoima a istovremeno uporno uvjeravajući narod da je u opoziciji i da građani ne trebaju vjerovati svojim očima nego izjavama čelnika i članova SBB-a.

– Sve upućuje na nedvosmislen zaključak da je glavni cilj i misija cjelokupnog privatnog političkog projekta koji se zove SBB izazivanje kaosa kroz rušenje institucija sustava. SDA poručuje umirovljenim, borcima, radnicima i svim građanima da ćemo učiniti sve da očuvamo financijsku stabilnost, redovne isplate Fonda PIO i drugih fondova kako građani ne bi trpili posljedice krajnje neodgovornog i zlonamjernog politikantstva kojeg širi SBB – priopćenjo je iz SDA.

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI