SDA: “Radončić prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora Dodikove politike”

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Svjestan činjenice da bilo koja inicijativa koju bi SNSD pokrenuo u Parlamentu BiH ne bi dobila potrebnu većinu, a pogotovo ne prijedlog za smjenu Vijeća ministara BiH, Dodik je tu ulogu povjerio Radončiću kao svom novom koalicionom partneru i “najslabijoj bošnjačkoj karici”, navodi se u priopćenju SDA.

– Njihov zajednički cilj je srušiti Vijeće ministara BiH. Radončić je, nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike čija je ključna namjera zaustaviti napredak BiH. Što je to što brine antidržavnu koaliciju Dodik – Radončić? Unatoč svim otporima i opstrukcijama evidentan je uspješan rad i prepoznatljiv progres koji je napravilo aktualno Vijeće ministara BiH, na čelu sa predsjedavajućim Zvizdićem, i to predstavlja “noćnu moru” za Dodika, a posebno za Radončića.

Otvaranje europske i NATO perspektive, rast ekonomije i uspješna regionalna i međunarodna suradnja, obara Dodikovu tezu o nefunkcionalnoj BiH i uništava Radončićeve ambicije u vezi sa najavljenom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga novostvorena interesna koalicija Dodik – Radončić pokušava ostvariti zacrtani cilj smjene Zvizdića i Vijeća ministara BiH, čime bi Dodik ostvario svoju ključnu namjeru, a to je blokada daljeg europskog, NATO i ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine – piše u priopćenju.

SDA poručuje da “Radončić nažalost, nedovoljno politički kapacitiran i zaslijepljen mržnjom prema SDA-u, a posebno prema Zvizdiću i Izetbegoviću, nije u stanju prepoznati svu pogubnost svoje uloge “izvođača radova” antidržavnog projekta koji je osmislio i vodi Milorad Dodik. Ali sasvim sigurno će ono sto Radončić radi na urušavanju napretka države, razumjeti birači koji će vrlo brzo dati svoj sud o njegovoj koaliciji sa Dodikom.”

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI