fbpx

SDP: “Bakire, nemoj samo ti i SDA više braniti BiH”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Povodom "ukazanja SDP-a" u govoru Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, na propalom skupu njegove stranke u Zetri, želimo mu poručiti da više nikada i nigdje ne dovodi u pitanje opredjeljenje SDP i njegovih ljudi na građenju države BiH, navodi se u priopćenjima za javnost Socijaldemokratske partije BiH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nije SDP, već Bakir i SDA u trodecenijskoj koaliciji sa HDZ. Za razliku od SDA i Bakira, mi, u SDP-u, svakim danom jačamo upravo u područjima BiH, koja su on i SDA proglasili teritorijem HDZ.
Nije SDP, već su Bakir i SDA sa Dodikom i SNSD usvojili akcize i tako do temelja opljačkali sve građane BiH.

Nije SDP, već Bakir i SDA sa Dodikom i SNSD usvojio kapitulantski mehanizam koordinacije, kojim su isključiva ovlaštenja države BiH data entitetima i kantonima.

Za razliku od SDA i Bakira, mi, u SDP-u, svakim danom imamo sve više članova na teritoriji BiH, koja je prema Bakiru i SDA isključivo teritorija SNSD.

To i jeste najveća civilizacijska razlika između SDP i SDA. Mi želimo BiH u njenim AVNOJ-evskim granicima. Mi želimo zemlju u kojoj će svi građani biti ravnopravni na svakom dijelu njene teritorije.
Mi ne želimo SDA privatnu državicu kakvu Bakir i SDA žele izgraditi.

Zato poručujemo i Bakiru i SDA, prestanite više braniti BiH, jer otkako je vi branite, države je sve manje, a građana rođenih u BiH će vrlo brzo biti više van BiH, nego u BiH.

To je najvidljiviji rezultat politike Bakira i SDA”, naveli su iz SDP-a.

Podsjetimo, danas je u Olimpijskom dvorani Zetra u Sarajevu održan programski skup SDA gdje su pred nekoliko hiljada simpatizera te stranke govorili Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, Fadil Novalić i Bego Gutić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI