fbpx

SDP BiH već jednom “izuo iz cipela” Slavu Kukića, a sada ga opet guraju protiv Čovića!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a, gostovao je u "Danu uživo" na N1. On je, između ostalog, kazao da bi profesor Slavo Kukić, kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, pobijedio Dragana Čovića.

Dodao je da su tražili od Komšića da povuče svoju kandidaturu kako bi mogli razgovarati tko će biti kandidat za Predsjedništvo BiH.

“On ne želi povući svoju kandidaturu, kao da je on jedini Hrvat ljevičar u BiH. Prema mom mišljenju, Slavo Kukić je izvrstan ljevičar, profesor i bio bi pravi državnik na toj poziciji te bi sigurno pobijedio Dragana Čovića. Željko Komšić je svjestan da je svojom kandidaturom mobilizirao HDZ i HDZ će imati jedan od najboljih rezultata u svim skupštinama i parlamentima, a tu se rješavaju životni problemi građana, a ne u Predsjedništvu. Komšićeva kandidatura je najbolji vjetar u leđa HDZ-u” – kazao je Čengić.

Generalni sekretar SDP-a pojasnio je razloge zbog kojih je za SDP neprihvatljiv prijedlog DF-a o ujedinjenju ljevice.

“Prije svega, 15. lipnja prošle godine, mi smo predložili Demokratskoj fronti da krenemo u ujedinjenje ljevice godinu i pol dana prije izbora kako bi imali vremena. Tada to DF-u nije bilo uopće prihvatljivo, rezolutno su to odbili, da bi mi 9. rujna potpisali sporazum o suradnji u kojem se ne spominje ujedinjenje jer su oni željeli da se ne spominje. Željko Komšić je 1. siječnja prekršio taj sporazum kada se samoinicijativno kandidirao za Predsjedništvo BiH, nije konzultirao niti svoju stranku niti nas. Nakon toga mi smo to prešutjeli i nastavili da surađujemo. Danas smo odbili ovakav način ujedinjenja gdje bi se SDP trebao ugasiti, koji postoji 108 godina. Ponudili smo jedan koalicijski sporazum, jer politika nije samo arena lidera” – potvrdio je Čengić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI