fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SEBIJA IZETBEGOVIĆ PRIJETI RADNICIMA: Spomeni me još jednom, zapamtit ćeš me za života!

Autor: Žurnal.info

SARAJEVO - Na internetu se pojavio snimak u kojem Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Sarajevo, prijeti neposlušnim uposlenicima ove zdravstvene ustanove.

„Nemojte se igrati glavom. Još jednom čujem jednu riječ da ste uputili Muameri Šehić o tome što ona piše ili ne piše … Nemojte kolutati očima, ja vas dobro znam. Ja ću objaviti u medijima kako ste vi napisali da nikad ništa ne radite. Nemojte se igrati sa mnom. Ja vam nisam član vašeg društva propalica na koje ste vi naučili. Ovo je zadnje upozorenje i zadnji naš razgovor. Jeste li me čuli? JOŠ JEDNOM ČUJEM DA STE UZELI MOJE IME U USTA, ZAPAMTIT ĆETE ME ZA ŽIVOTA“, upozorila je Sebija Izetbegović za sada nepoznatog uposlenika Kliničkog centra Sarajevo.

Nakon ove prijetnje, što se može čuti i na samom snimku, direktorica Izetbegović pita svog podređenog da li je dobro razumio njene riječi, te mu ponavlja da više nikad nije spomenuo njeno ime.

NE PODNOSI JAVNE KRITIKE

Podsjećamo, Suad Rožajac, bivši predsjednik Sindikata zaposlenih na Kliničkom centru Sarajevo, javno je kazao da aktualna direktorica Sebija Izetbegović prijeti uposlenicima da će im iščupati grkljan. Te navode direktorica nikad nije demantirala, već je kazala da Rožajac ne istupa u ime svih radnika, te da mu je istekao mandat. Nakon ovog istupa, Suad Rožajac ekspresno je izgubio radno mjesto na Kliničkom centru Sarajevo.

I to nije jedini slučaj da generalna direktorica kažnjava sve koji joj se protive.

Naime, protiv doktora Đekanovića prošle je tjedan pokrenut disciplinski postupak nakon što je on javno kazao da se ne slaže sa odlukom Menadžmenta KCUS-a da se novac koji se ljekarima odbija za članstvo u Liječničkoj komori zadržava na računu kojim raspolaže direktorica Izetbegović. Nadalje, sukob tzv.

Direktorija KCUS-a i LJečničke komore započeo je zbog toga što su čelnici Komore javno kritizirati rad generalne direktorice Izetbegović.

A dok se Sebija Izetbegović bavi uvođenjem verbalnog delikta u bh zdravstvu, te se prijetnjama i ucjenama obračunava sa neistomišljenicima, lječnici Kliničkog centra Sarajevo rade u katastrofalnim uvjeta. U ponedjeljak ujutro, medicinsko osoblje u ovoj zdravstvenoj ustanovi zvanično je obaviješteno da više nema rukavica za rad. Podsjećamo, od njenog dolaska na čelo KCUS-a, pacijenti moraju sami sebi kupovati čak i analgetike.

Poslušajte način na koji direktorica Izetbegović razgovara sa svojim uposlenicima:

Autor: Žurnal.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});