fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ: Pustite vi Šemsu, jer Tešanj je nešto najbolje što imaju i SDA i BiH!

Autor: Dnevno.ba

TEŠANJ - Zastupnik SDA u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se na svom Facebook profilu povodom teksta objavljenog na portalu Klix.ba pod naslovom “Lokalni moćnici od kojih zavisi SDA: Kukić, Mehmedović i Kamber su stranka za sebe”.

Ovo je deviza nekih zaostalih paraobavještajnih i parasigurnosnih krugova koji se drže po strani u sukobima koji su eskalirali u SDA nakon najavljenog “čišćenja” kako to neki nazvaše! Naime, jasno je da je ovaj tekst pokušaj moga uvlačenja u sukob koji eskalira, ali nećete u tome uspjeti makar se krili i iza socijaldemokratskog analitičara Šehića. Jasno je da u sukobu u SDA neće nitko profitirati ali je jasno da političke “hijene” čekaju rasplet i da politički profitiraju na tome, jer ih ni metak nije okrznuo.

Tko su to oni jasno je koliko se trude da sve, koji bi im “svojim političkim utjecajem-karizmom” mogli pomrsiti račune, uvuku u nešto što bi umanjilo značaj na političkoj sceni i u ovim teškim trenucima za SDA potpuno sruše SDA ili bar one utjecajne u SDA koji su im brana na njihovom osvajačkom putu ka tronu.

Za Šehića… Usporedimo samo općine Tešanj i Tuzlu. U Tešnju, koji je bio jedna od najnerazvijenijih općina u BiH, rekoste da Mehmedović ima snažan utjecaj, a Tešanj je nešto najbolje što trenutno ima i SDA i BiH. S druge strane Tuzla je bila jedna od razvijenijih općina u BiH, u kojoj vaša politička opcija cijelo vrijeme ima dominantan utjecaj i koja je iznjedrila također respektabilne političke ličnosti, je pojam za štrajkove i nezadovoljstvo… pa u čemu je onda problem!? U meni ili Vama!?

Ja sam svoj autoritet sticao u obrani BiH, nakon agresije uporno i odgovorno gradeći ambijent za razvoj, pomažući svima kojima je potrebno, a ne plizajući po NJO ili nekim međunarodnim organizacijama. Očigledno da je potpisani autor ovoga teksta imao problem kako uvući i mene u ovu priču za račun “treće strane” u SDA, ali i onih koji u najmanju ruku potpomažu da se SDA potpuno uništi, kako bi oni ostali sami da vladaju u “blagostanju u BiH”, koje bi nastalo njihovim dolaskom! A znamo mi to dobro kako izgleda, te je neophodno da se sve strane u sukobu suzdrže od aktivnosti koje će otežavati poziciju SDA! Govorio sam dok je trebalo, sada je bolje šutiti, napisao je Mehmedović na Facebooku.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});