fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Skladištar i pjevaljka glume Bakira i Sebiju

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon što je prošle godine Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) pukla po nacionalnim šavovima, njen nesposobni direktor Osman Mehmedagić nastavio je s devastacijom strateški i iznimno važne institucije za sigurnost naše zemlje, ali i naših saveznika, objavio je Dnevni Avaz.

Nesposobnost da budu otkriveni ljudi koji su obrukali Bošnjake napadom i pokušajem kamenovanja Aleksandra Vučića, pokazala se i na nizu drugih slučajeva.

Eskalacija je tolika da se postavlja pitanje je li uistinu riječ o nesposobnosti ili potpunom preuzimanju Obavještajne službe u ruke dvije porodice – Izetbegović i Mehmedagić.

Pokušaj dizanja tenzija zbog kupovine oružja MUP-a RS, okončao se neviđenom blamažom da je to svojim službenim Mišljenjem podržao Izetbegovićev kućni špijun.

Naravno, Mehmedagić još nije nikome odgovarao zbog takvog laganja, jer su se SDA i SDS potrudili da se Komisija za nadzor nad OSA-om raspadne i da nema novog sastanka.

Tako Mehmedagić nema kome objasniti koliko je u ovoj izbornoj godini u procentima porastao broj prisluškivanih osoba koje su politički eksponirane u odnosu na ranije godine. Također, kada nema Komisije, nema kome da objasni ni utrošak enormnih sredstava, način zapošljavanja na stranačkoj osnovi u OSA-i, odakle mu pare za kupovinu atraktivnih nekretnina u Sarajevu, šta je s pričama da mjesecima vrši pritisak na visoke policijske službenike, kantonalne i državne tužitelje, odnosno sudce.

Kako „Avaz” pouzdano saznaje, više tužitelja i sudaca ima spremne zabilješke o svojim kontaktima s Mehmedagićem i točno navedenim podacima gdje, kada, zbog čega i u čiju korist je bivši skladištar počeo vršiti ometanje rada pravosuđa ili miješanje u posao visokih policijskih dužnosnika.

Još nije razjašnjen čuveni sastanak kada je Mehmedagić pozvao sve visoke policijske dužnosnike (Bošnjake) iz SIPA-e da bi im se predstavio kao neprikosnoveni šef.

Ovo je teško krivično djelo, jer su prema zakonima BiH i svih demokratskih zemalja, striktno odvojeni obavještajni od policijskih poslova.

Poseban problem za Mehmedagića jeste i sve veća spoznaja da zbog njegovih veza s turskom, a ranije i s iranskom obavještajnom službom, te njegovom osobnom prošlošću kontaktiranja s mudžahedinskim teroristima koji su boravili tokom rata u BiH, sada izbjegavaju ozbiljniju suradnju sa OSA-om.

Činjenica da se bivši skladištar ponaša potpuno bahato, poziva mnogobrojne urednike i novinare i dijeli im zadaće koga će kriminalizirati, a koga će zaštititi, također se dokumentira, kao u slučaju tužitelja i sudaca.

Svjesnost da Mehmedagić, kojeg sada svi zovu i Skladištar, ima već ispunjene uvjete za penziju, ali gubi domaću i međunarodnu podršku, njega čine nervoznim igračem na političkoj sceni.

Koliko je Mehmedagić neprofesionalan, najbolje govori i ponašanje njegove supruge, poluanonimne kafanske pjevaljke Amele Šehović.

Poput njega, i ona je problematično završila „divlji” fakultet, ali im to formalno obrazovanje nije pomoglo da se liše osobnog primitivizma, agresivnosti i dubokog neshvaćanja važnosti pozicije koju Mehmedagić nečasno obavlja.

Ko želi znati što će mu se u životu dogoditi, dovoljno je da prati Facebook profil ove žene koja je privođena zbog konzumiranja droge, ali i drugih neprikladnih ponašanja. Očekivano, sve je to pobrisano iz policijskih arhiva, ali je ostalo u starim dobrim novinama.

Helem, Amela je svojevremeno najavila i Radončićevo uhićenje, Zukićevo procesuiranje, a da se ne govori o tome da je umislila kako je glasnogovornica OSA-e i svog supruga.

Dok u normalnom svijetu praktično i nisu poznata imena direktora obavještajnih službi, kod nas je supruga direktora OSA-e počela imitirati Sebiju Izetbegović.

Zbog istine treba reći da Sebija Izetbegović – neovisno je li ju zanima budući politički angažman – nikad na društvenim mrežama nije izlazila s političkim komentarima, uvredama i internetskim primitivizmom.

U međuvremenu, i Amelin suprug Skladištar želi sličiti na svog idola Bakira: nekadašnji niskorangirani djelatnik Državne sigurnosti, za kojeg se tvrdi da je sa Zijadom Turkovićem bio ekspert za uskakanje u domove političkih oponenata i postavljanje prislušnih uređaja, danas želi uredovati cijeloj državi.

U vlastitoj intelektualnoj nejakosti, skladištaru nije jasno zašto ga se ne boje Radončić, Nikšić, Čović, Dodik, Govedarica ili drugi političari.

Još gore mu pada što ga ne zarezuju ni poznati intelektualci poput Kazaza ili Latića. Ali, sretan je što ga se boje pojedini policajci, tužitelji, pa se iskreno trudi da dobaci i do nivoa gdje bi mogao naređivati sudovima.

Međutim, potpuno izigravanje toljage Bakira Izetbegovića i radikalne struje u Bošnjaka, po Osmicu sigurno neće slavno završiti. Previše je Bosna i Hercegovina puna intelektualaca, obrazovanih i snažnih ličnosti u policijama, pravosuđu, akademskoj zajednici i medijima da bi se ova zemlja tako lako predala na staljinističko upravljanje bračnom paru skladištar-pjevaljka.

Ko ne vjeruje, neka sačeka listopad!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});