fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SLUČAJ POSUŠJE: Do kuda nas je dovela politika HDZ-a BiH?

Autor: Dnevno.ba

POSUŠJE - Srednjoškolci Posušja odlučno su digli svoj glas protiv nepotizma i korupcije, ali na žalost njihov glas ne dopire do šire javnosti. Naime, nakon što se u lipnju digla bura oko sramotnih događanja u Gimnaziji fra Grge Martića, stanje je kulminiralo ovih dana i poprimilo razmjere neprihvatljive za civilizirano društvo.

“Mediji o tome, na žalost, šute. Zato vas podsjećamo da je unatoč borbi savjesnih profesora i đaka protiv kriminalnih i nemoralnih radnji u županijskom ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta koje provodi resorna ministrica i inspektorica tog ministarstva na kraju školske godine 2016/2017 „znani učenici“ sa devet negativnih ocjena uspjeli su upisati drugi razred, dok su učenici s jednom ili dvije negativne ocjene išli na popravni ispit. Ne želeći prihvatiti takav nemoral učenici su odlučili prosvjedovati protiv nemilih događaja koji narušavaju njihov, ali i ugled profesora Gimnazije fra Grge Martića u Posušju i do razrješenja ovog slučaja ne žele sudjelovati u nastavi s učenicima koji su drugi razred upisali ne zahvaljući znanju nego kriminalu”, navodi se u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a1990.

Iako su ih pozvali da objasne učenicima i roditeljima kako su učenici s toliko negativnih ocjena uspjeli upisati sljedeću školsku godinu ni ministrica ni inspektorica se nisu udostojale doći u Posušje.

“Pitamo se zbog čega i po čijem nalogu provode kriminalne radnje i iskazuju moć i silu. Da stvar bude i gora načelnik općine Posušje nije došao na roditeljski sastanak i Vijeće roditelja, možda gospodin i nije upoznat što se događa u njegovoj općini”.

“Mišljenja smo da u svijetu ni u jednoj općini niti u županiji stanje nije niti može biti gore. Možda nekome ovo i jeste cilj, ali za utjehu gospoda je formirala školu „nikad nije kasno“, gdje se u istom danu upišu, završe i dobiju diplome , vjerojatno bi željeli to isto napraviti i od Gimnazije fra Grge Martića u Posušju. Nažalost tužna je činjenica kako u lipnju tako i ovih dana lokalne radiopostaje i portali se nisu uopće oglasili, a financiraju se iz proračuna općine Posušje, ne iz riznice HDZ-a BiH”, navodi se dalje u ovom priopćenju.

“Duboko potreseni posljednjim događanjima u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju pozivamo predsjednika vlade Zapadno-hercegovačke županije da žurnim postupkom razriješi ministricu i inspektoricu i zabrani im uopće rad u Ministarstvu obrazovanja,znanosti, kulture i sporta, a njihove postupke koje silom provode prijave ministarstvu pravosuđa, te da odgovaraju za svoja (ne)djela”.

“Molimo žurno imenovanje novog ministra i inspektora kako bi se normalno mogli odvijati nastavni procesi na zadovoljstvo svih, a poglavito učenika. Kriminalu, nepotizmu korupciji i sili treba stati na kraj. Ne smijemo dopustiti da djeca ispaštaju i umjesto da redovito pohađaju nastavu i stječu nova znanja, primorani su prosvjedima tražiti pravdu. Oni su naša budućnost, zar ćemo ih ostaviti same u njihovoj borbi za pravedniji školski sustav u kojemu će se cijeniti znanje i sposobnost, a ne podobnost? Kad već mediji šute mi dižemo glas za svoju djecu koja su na vrijeme prepoznala problem i spremna su ga sasjeći u korijenu. Ne želimo žrtvovati njihovo obrazovanje pa ih pozivamo vratite se u školske klupe i svojim uspjehom se borite protiv neuspješnih, bahatih i neodgovornih mi ćemo se izboriti za vaša prava”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});