fbpx

Smještajem 15 institucija u Sarajevu osigurana godišnja ušteda veća od 1,2 milijuna KM

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH donijelo je dvije odluke o rasporedu uredskog prostora za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, čime će biti ostvarena nova proračunska ušteda od oko 1,2 milijuna KM na godišnjem nivou.

Odlukom o rasporedu uredskog prostora za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu 15 institucija BiH, koje su zakupljivale prostor, dobit će trajni smještaj u zgradi Union banke d.d. Sarajevo na adresi Dubrovačka 6.

Kriteriji za odabir institucija bili su iznos zakupnine koju su plaćali, površina i vrsta zakupljenog prostora te ukupan broj zaposlenih.

Naloženo je ovim institucijama da najkasnije do kraja siječnja ove godine presele u dodijeljene prostorije i u skladu s tim raskinu dosadašnje ugovore o zakupljivanju prostora.

Istovremeno je donesena i Odluka o izmjenama Odluke o rasporedu uredskog prostora u zgradi za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u ulici Đoke Mazalića broj 5 u Sarajevu, uz korekcije na sjednici, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI