fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠPIRIĆ: ‘Izetbegovićev paralelni sustav vlasti najveća opasnost za opstanak BiH’

Autor: Nezavisne novine

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić smatra da je poziv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za sankcioniranjem predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog izjave istrgnute iz konteksta, potvrda da u BiH funkcionira paralelni sustav vlasti koji predstavlja najveću opasnost za njen opstanak.

Špirić ističe da je poziv Izetbegovića Tužiteljstvu BiH, OHR-u i Upravnom odboru Savjeta za provođenje mira u BiH da sankcioniraju Dodika, zapravo poruka Srbima, Hrvatima i nepodobnim Bošnjacima da “nailazi vrijeme u kojem će se sa crnim povezom na očima raditi na izgradnji budućnosti u koju ne vjeruju”.

“Ovo je zapravo potvrda sve jasnijih stavova da u BiH funkcionira paralelni sustav vlasti koji predstavlja najveću opasnost za opstanak BiH. Želim vjerovati da institucije kojima se obraća Izetbegović nisu dio tog sustava”, rekao je Špirić.

On ističe da posebno zabrinjava to što javnost u BiH šuti na izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da predsjednik Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, poslije sastanka u Mostaru, kojem je prisustvovalo najviše rukovodstvo HDZ-a BiH i SNSD-a, treba ispred seba staviti slovo “U”.

“Ovo predstavlja direktan poziv za likvidaciju Košarca i svih prisutnih na tom skupu, kojem sam i ja prisustvovao. Pitamo se jesmo li blizu kraja ovakvim gadostima ili se vrata pakla lagano otvaraju?”, upitao je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

Izetbegović je u ponedjeljak zatražio od OHR-a, Tužiteljstva BiH i Upravnog odbora PIK-a da sankcioniraju Dodika zbog izjave date u Bratuncu 7. srpnja.

Autor: Nezavisne novine
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});