fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠPRAJCANJE: Hadžifejzović Senad odgovorio Šprajcu Zoranu!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Čini se da je voditelj RTL-a, Zoran Šprajc, započeo pravi verbalni okršaj kada je prokomentirao bh novinara i voditelja FACE televizije Senada Hadžifejzovića koji je iznio niz seksističkih komentara na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Hadžifejzović je odlučio uputiti kontraudarac Šprajcu poručivši u Centralnom dnevniku kako mu je žao što se Šprajc toliko ‘isprsio da brani predsjednicu Hrvatske.

Podsjetimo, Šprajc je izjavio da se Hadžifejzović obrušio na predsjednicu zbog izjava u kojima “samo govori ono što svi vide i Bosni želi isto ono što si Bosna i sama želi”.

“Nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump, a kad se drugi put požalite na loš humor u ovoj emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun. Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio. Željno sada iščekujemo kakvim će seksizmom ovaj vrckavi vjeroučitelj počastiti Angelu Merkel koja se na stranačkom kongresu u Essenu otvoreno založila za zabranu nošenja burki i prekrivanja lica u Njemačkoj”, ispalio je Šprajc, na što je Hadžifejzović sada odbrusio:

“Žao mi je, vjerujte mi, što je to uradio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu – režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije”, rekao je Hadžifejzović.

Salve uvreda Šprjacu nizao je deset minuta, iznoseći razlike njihovih karijera, prenosi Dnevni Avaz.

“Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po vlastitom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje… Ako bih ja sad odgovorio na isti način, nastavio je Hadžifejzović, onda bih ispao glup k’o Šprajc”, nastavio je.

“Ne bi bilo duhovito da ja, na primjer, na hrvatski ili bosanski prevodim prezime Šprajc. Jedno od značenja na hrvatskom jeziku Šprajc znači podupirač, može i drveni podupirač, u prijevodu na bosanski to znači kloc. Što se tiče Trumpa, utrampi ovo: Pozovi me u svoju emisiju, ali uživo, direkt i face to face, da ti utrampim, objasnim i pošprajcam”, poručio je Hadžifejzović.

Hoće li ova javna verbalna paljba ovdje stati, ne znamo, no prije je vjerojatno da će Šprajc uzvratiti udarac!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});