fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Štiti li Čović preko Jozića, Miletića i Džambasa nezakonitosti oko Zorana Galića!?

Autor: Ljubuški.info

LJUBUŠKI - Jučerašnja izjava Zorana Galića za jedan sarajevski portal izazvala je buru reagiranja osoba iz akademskog svijeta. Naime, otkriveno je kako Galić ne zna koliko je ispita položio na Višoj upravnoj školi pri Pravnom fakultetu u Mostaru, ali i otvara mnoge kontroverze na njegovu novu diplomu s Pravnog fakulteta u Mostaru, s kojom se nije mogao prijaviti na natječaj za direktora GP BiH. Zapravo, Povjerenstvo je priloženu diplomu s Pravnog fakulteta, nakon otvaranja prispjelih prijava od strane kandidata, zamijenilo diplomom s FABUSA, koja je lažna. Tada je provedena nezakonitost i radi se o kaznenim djelima.

Sve činjenice oko toga sutra će, na sjednici Nezavisnog odbora, razmotriti 9 članova ovog odbora, te bi isti trebali donijeti odluku o davanju informacije podnositelju zahtjeva policijskom službeniku Svevladu Hoffmanu. Dnevni red sutrašnje sjednice je objavljen na internetskoj stranici Parlamenta BiH.

zoran_galic_nostrifikacija_sarajevo_061220166

Što će odlučiti ministar Jozić, Miletić i Džambas?

Od strane hrvatske politike u Nezavisnom odboru su istaknuti ministri, pomoćnici i stranački predstavnici: Mato Jozić, Mate Miletić i Nikola Džambas. Neslužbeno smo doznali da je HDZ BiH dao naputak da se ne dopusti davanje informacija podnositelju zahtjeva, što bi značilo da trojica Hrvata, glasujući protiv, sprječavaju potvrdu informacija o nezakonitim radnjama oko imenovanja Zoran Galića za direktora GP BiH, o njegovoj lažnoj diplomi s FABUS-a. Više je nego jasno da Galić ne poznaje sustav studiranja, da ne zna koliko ispita je položio na višoj, a koliko za dobivanje zvanja diplomiranog pravnika.

Za više informacija smo zamolili člana odbora Matu Miletića, koji je kazao da nije u mogućnosti dati informacije o sutrašnjoj sjednici obzirom na njegovu profesionalnu poziciju pomoćnika ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH. Kazao je da nema rezultate istražnih postupaka, ponovivši da je natječajnu proceduru za direktora GP BiH provelo povjerenstvo.

Međutim, na tri hrvatska predstavnika u Nezavisnom odboru sutra je velika odgovornost i dobiti ćemo odgovore hoće li HDZ BiH, na čelu s Draganom Čovićem, stati u obranu kriminala i lažne diplome Zorana Galića.

Ako Hrvati imaju ovakve kandidate ta se politika mora upitati koga ona predstavlja, u čijem interesu radi i koji joj je cilj.

dragan_covic_zhz_2016_002

Priča oko diplome Zorana Galića s Pravnog fakulteta

U izjavi Zorana Galića stoji kako je za VI stupanj položio 27 ispita. Koliko je neupućen u Pravni fakultet, svjedoči činjenica da na I godini ima samo 8 ispita uzimajući u obzir tjelesni odgoj i strane jezike. Na drugoj godini je također 8 ispita, a za smjer VŠS je još potrebno položiti još dva ispita i to je dovoljno da se “skuca” diploma. Kada ne znate koliko ispita ste položili za vrijeme studiranja, onda se nameće činjenica da iste niste ni naučili, jer pravi student pamti svoj svaki ispit.

Međutim, iz policijskih krugova, koji su istraživali navedeno, koji s gnušanjem gledaju što se događa u MUP-u ZHŽ i oko obrazovanja dr.sc. Zorana Galića (doktorirao na temelju lažne diplome s FABUS-a), dolazi kratka kronologija događanja prije stjecanja diplome u Mostaru.

Bliski srodnici Zorana Galića su izvodili građevinske radove na vikendici dekana Pravnog fakulteta u Mostaru Ljubomira Zovke. Od izvora saznajemo da su radnici na kući bili i policijski službenici PU Posušje Julijan Gavran i Jozo Begić, te su koristili službeno vozilo VW Jetta, a vozio ga je upravo Gavran. Zbog pronevjera protiv njega se vodi kazneni postupak, a u pitanju je krađa goriva na račun MUP-a ZHŽ.

Galić i Begić su uspjeli dobiti diplome ranije no Gavran, koji je izgleda imao problema s predmetima profesorice Vesne Kazazić.

Kada će biti kraj priče s diplomama Zorana Galića?

Galićev obrazovni put i znanstveni kapacitet se istražuju. Zacijelo, istraga je gotova i dokumenti jasno pokazuju da se radi o nezakonitom stjecanju diplome, ali i vještim manipulacijama Zorana Galića on i dalje pliva, uz pomoć HDZ BiH u vrhu policijskih struktura. Sad je postao problem i onima, koji su mu to godinama dopuštali.

Autor: Ljubuški.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});