fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STRAH OD ISLAMA: Bošnjačka nova Bosna i …

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Doslovce svi i Hrvati i Srbi ali i Bošnjaci, svi smo mi u svojoj namjeri i želji da bi bili drugačiji i imali svoje entitete ustvari-ISTI! Sva tri suverena i konstutivna naroda bi da imaju svoje nacionalne entitete-republike-državnost... Svi koji nisu MI, su neprijatelji! Onda... Postupak dobijanja vlastitog entiteta za Hrvate - trećeg i za Bošnjake-državnost Vam je: kao da vlastiti kurac pokušate zabiti sebi u guzicu! Dakako da je moguće... Ali?! Mogu li tri sustava biti u jednoj državi?

Ja nisam lider, niti dužnosnik, ni stožernik, ni adezeovac, ni akademik, ni haenesovac, niti sam nastaša (mix: komuniste+ustaše), nisam ni koalicijski ni partner u mutnom, nisam ni snom ovječani musavi kvazidemohršćanin-to mi ni Bog a ni Hrvati ne bi oprostili! Nisam se rodio, niti živio ni odgajao s muslimanima u mostarskim mahalama (zbog toga ni dan danas se ne mogu najesti: bureka-pita, baklave, tufahija i kadajifa): Đikovina, Pasjak, Carina, gornja Šantićeva, Bakamluk, Dum, Huma mahala u Cimu…itd. Ja sam samo Hrvat – Mostarac! Ja poštujem i imam prijatelje i Bošnjake i Srbe i Hrvate i ne samo njih! Ja sam bio u Brankovcu, na Mazoljicama, u Električnom u Cernici, u Bristolu, u Feićevoj, na Starom…92god! Na Bulevaru, po Neretvi i Šantićevoj, iza Cigića kuća, u Domu Zdravlja, na Humu 93god i uspio sam biti hrabar, samo iz jednog razloga – što sam stajao uz prave bojovnike! Dakako, u stroju sam stajao i uz Hrvate i uz Bošnjake i bio je poneki brat Srbin! Mnogi ONI (koji nisu ja) pobrojani, gore u tekstu pomenuti, NISU! Stoga mi je nerazumljivo NjIHOVO neprihvaćanje i strah od Bošnjaka – Muslimana i Islama! Poznato nam je, kako se svi ONI predstavljaju kao „veliki vjernici“… Pa zar nismo svi njegova djeca… Jedan je Bog i Alahu Ekber!!!

No, međutim, kako se ONI već toliko po Šeheru dodvoravaju bošnjačkim begovima onda…Mi je pogotovo nerazumljivo da žele živjeti odvojeni od udvorničke sadake i nafake, koja se, uzgred budi rečeno – dila iz istog begovskog bauma! Onda… Kako objasniti, da Bošnjaci imaju potrebu da zajednički žive s ONIM koji neće s njima – u ravnoteži i u zdravom i u odnosu punog povjerenja?! Vela Havle…Vela Kurdabile!!!

Uostalom, osnovno i najdublje uvjerenje bošnjačkog naroda jest da-njihova: nacionalna, religijska-vjerska i kulturna svijest, uvijek i prije svega zahtjeva nacionalno područje i institucije za vlastitu državnost! Posebice kad znamo kako je bošnjački narod stasao u tragičnim ratnim vremenima i prilikama i da je danas udario temelje: politici-ekonomiji- kulturi-islamu-vjeri, ali i ostalim identitetima, koji su obuhvatili u cijelini bošnjačko društvo i dijasporu!

Kako je moguće utemeljeno dokazati načelo da: niti jedan mali narod ne može opstati bez svojih nacionalnih institucija, posve je jasno da to ne mogu niti-Bošnjaci, ali ni Hrvati, dok je Srbi imaju! Molim Vas, trebate samo obratiti pažnju na novonastalu situaciju, no, kako je Bosnu i Hercegovinu razum napustio, niti itko sluša ikoga, te kako Bošnjaci baš i ne galame, ipak-od habera do habera se čuje zahtjev za njihovom državnosti… Bošnjaci trebaju novu državu!

Prvo…Onda…Tko i Što i Zašto priječi uravnotežen i zdrav odnos naše tri narodne zajednice? Tko su te barabe – domaće i svetske, koje su protiv uspostave bošnjačke državnosti? Ja, u potpunosti i nepromjenjivo nisam! Reći ću Vam nešto što svi – bez iznimke Bošnjaci misle, ali niti jedan se ne usuđuje izgovoriti… Kad nam ne daju države-Bosne: da li je to zato što smatraju da bi bila uzgajalište islamskih terorista-džihad? Da li je to zbog obećanja predsjednika Irana-Rafsađanija, datog Aliji Izetbegoviću da: “Iran neće žaliti sredstava da Bosna i Hercegovina postane prva islamska država na prostoru-tlu Europe“! Da li je to zbog – kako pojedini europski političari i diplomate smatraju, kulturološke neobjektivnosti, jer bi se u europsku-kršćansku vjeru-kulturu-zapadni svjetonazor i vrijednosti umiješao Islam?

Nije li ipak, odlučujuća CIA-na analiza (ćuj prića se) stanja koja tvrdi: ako bi se u BiH ili u Bošnjačkoj novoj Bosni dogodilo, da od ukupnog broja stanovništva nemuslimanskog bude-padne ispod 10% sva ostala bošnjačka populacija bi se potpuno radikalno islamizirala….Baš bili?… Bošnjaka nema ateista!…Ili?…Ali tako radikalno… Jesu li to baš sve predrasude ili ne znanje?

A da nije ovo: Hrvatima se ne da republika, jer bi automatski muslimani, u našem slučaju bošnjački narod, potvrdio svoju-eurpsku državnost? Aferim! Smatram, kako je bošnjački optimizam samo korak do državnosti! Između ostalog, jedini razlog zbog kojeg bi mogli prihvatiti tragičnu činjenicu da im se dogodio genocid, i ne samo u Srebrenici, je bošnjačka državnost!

Danas, Bošnjaci su se naučili braniti – ponudiš li im rat, uzvratiti će ti ratom – ponudiš li im mir, uzvratiti će ti mirom – ponudiš li im poštovanje i povjerenje, uzvratiti će ti istim – ponudiš li im državnost…Tko? Samostalne članice vijeća sigurnosti i generalna skupština U.N! Ove institucije su i jedine mogle dati pravi odgovor na reviziju tužbe i na genocid a ne sud. Bakir i Sakib nemaju pojma…zamjenuti će Sulju i Muju u vicevima! Stoga se i nameće pitanje kako da Bošnjaci, kad znamo da druga dva-suverena i konstutivna naroda neće da žive s njima, uspiju zaštititi i oblikovati svoje nacionalne interese a u okviru zajedničke države?! Tri sustava u jednoj državi… E kako molim Vas? Ja znam kako!

Bošnjaci su prihvatili da se ne opiru međunarodnoj zajednici, ma kakvo god ona rješenje ponudila i pokušati će se stisnuti u fildžan vilajetu… Sretni da ni kaurini nemaju više! Njihov Islam je vjera u sretan završetak borbe za državnost! Ovakav bošnjački nacionalno-politički thriller nikako nisam mogao uljepšati fancy pričom, jer jedino značenje koje Bošnjaci danas imaju je sumnja! Sumnja u bilo što i u sve što druga dve naroda rade! Smatram kako nema smisla ograničavati narodne mogućnosti i vjeru u vlastiti razvoj i budućnost… Svjestan kako me mnogi Bošnjaci neće razumjeti, no, ima vremena… A opravdano mogu zaključiti da je Bošnjačka Bosna i da ja volim biti osobit… U redu je to!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});