fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STRUČNJAK ZA TERORIZAM: Napad planiran, meta su bila djeca

Autor: Dnevni list

Teroristički napad koji se sinoć dogodio pred Manchester Arene, nakon koncerta Ariane Grande gdje su stradale 22 osobe bio je pažljivo planiran.

Dr. Hamed El-Said, koji je stručnjak Manchester Univerziteta i član UN-ove antiterorističke misije za Sky News je kazao da je bombaš samoubojica targetirao djecu i omladinu.

“Znali su točno što rade. Ovo se nije dogodilo preko noći. Pripremali su se određen period, jer je ovo veliki napad. Ne može se dogoditi preko noći”, pojasnio je.

On to potkiva činjenicom da je napad imao dosta pogubnije posljedice nego da je izveden spontano, a podvukao je činjenicu da su se teroristi ponovno odmakli od noževa i počeli ponovno koristiti improviziranim eksplozivom.

“Ovo je mnogo drugačije od napada koji je nedavno bio u Londonu, Francuskoj i Belgiji – gdje individualci nose oružje, napadaju ljude i bore se do kraja. Odavno nismo vidjeli ovakav napad na Zapadu. Mislim da zbog toga i traže lake mete”, kazao je El-Said za Sky News.

El-Said je kazao da je napadač pažljivo odabrao vrijeme napada, u vrijeme kada su ljudi odlazili domovima nakon koncerta, kada su se djeca nalazila sa roditeljima.

“To vrijeme je idealno za terorista”, kazao je El-Said, prenosi Russia Today.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});