fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Suspendiran Goran Salihović

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Kako je „Slobodna Bosna“ jučer i najavila, članovi Prvostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH donijeli su odluku o suspenziji glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića.

Nakon što je Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a članovima Komisije dostavio brojne kompromitirajuće dokaze o radu šefa Tužiteljstva BiH, odlučeno je da se Goran Salihović, do okončanja postupka, privremeno udalji sa dužnosti.

Odluka o suspenziji je, kako doznaje „SB“, donesena još sinoć, ali nije objavljena, budući da je prvo morala biti uručena Goranu Salihoviću.

“Prvostepena disciplinska komisija VSTV BiH je, povodom zahtjeva Ureda disciplinskog tužitelja, donijela odluku da se glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović privremeno udaljava s dužnosti glavnog tužitelja i tužitelja u ovom tužiteljstvu do okončanja disciplinskog postupka, počevši od 29. rujna 2016.”, navodi se u službenom priopćenju VSTV-a.

Uz napomenu da žalba ne odlaže izvršenje odluke o privremenom udaljenju, iz VSTV-a su naglasili da Prvostepena disciplinska komisija ničim ne prejudicira niti može utjecati na ishod disciplinskog postupka, kao i na pravo odbrane tuženog.

Goran Salihović je tako nastavio neslavnu tradiciju svojih prethodnika Marinka Jurčevića i Milorada Barašina, koji su se sa funkcije glavnog državnog tužitelja povukli prije isteka mandata.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});