fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

SUSRETI: Jedino je u Hercegovini kristalno jasno da je Bog na nebu, a Hrvatska u srcu

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Središnje misno slavlje povodom obilježavanja blagdana Velike Gospe kao i obično u Širokom Brijegu je okupilo mnoga ugledna imena iz ovog kraja, ali i drugih hrvatskih krajeva. Tako smo ovom prilikom zatekli supružnike Zvonimira i Branku Šeparović, koji su, kako nam rekoše, proveli dva nezaboravna dana u Širokom Brijegu.

Dr. Zvonimir Šeparović, ujedno Predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, zajedno sa suprugom Brankom, posjetio je svog prijatelja Miljenka Prskala, koji je odnedavno također član ove institucije, a u društvu s njima bio je istaknuti povjesničar dr. Josip Jurčević, ujedno još jedan član Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta.

“Jako je lijepo ovdje u Širokom Brijegu, posebno pred ovom prekrasnom crkvom. Mi smo došli u posjet prijatelju Miljenku Prskalu i sada vam mogu dati ekskluzivnu informaciju da ćemo sljedeću sjednicu ovog Suda imati najvjerojatnije u Širokom Brijegu. To je jedna stvar, a druga stvar koju želim iznijeti za vaš cijenjeni medij je to da Sud želimo staviti pod zaštitu sv. Ante” – rekao je za Dnevno.ba dr. Zvonimir Šeparović.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Neposredno nakon misnog slavlja Šeparovići, Jurčević i njihov domaćin Miljenko Prskalo susreli su se i sa dr. Draganom Čovićem, Hrvatskim članom u Predsjedništvu BiH, koji je u društvu drugih političkih uglednika također nazočio središnjem misnom slavlju na blagdan Velike Gospe u Širokom Brijegu, a kojeg je predvodio fra Ivan Ševo.

“Moramo shvatiti da je krajnji čas da uredimo naše institucije. Ne smijemo više dopuštati da u institucijama, koje plaćaju hrvatski porezni obveznici, sjede osobe koje izdaju naše nacionalne interese. Danas se našoj djeci šalju poruke kako je svuda bolje živjeti nego u svojoj domovini” – izjavio je za naš portal dr. Josip Jurčević zahvalivši svojim domaćinima na gostoprimstvu, jer su i ovom prilikom dokazali kolika je njihova duhovna snaga.

Jurčević također nije krio dojmove kompletnim ugođajem viđenog u Širokom Brijegu, pa nam je kazao i sljedeće:

“Nadam se da će uskoro u hrvatskim udžbenicima biti i koja riječ više o stradanju širokobrijeških franjevaca, jer to je naša povijest, naša baština i o tome budući naraštaji moraju malo više učiti” – konstatirao je dr. Jurčević.

Dugogodišnja istaknuta novinarka HTV-a Branka Šeparović, koja više nažalost nije na ovom mediju, ali se iskreno nadamo kako će se tamo uskoro vratiti, jer definitivno tu pripada, kazala nam je kroz kratak razgovor kako je jedna od najvećih nepravdi u povijesti Hrvata nepravda koja se posljednjih godina događa prema Hercegovini i Hrvatima Hercegovine.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

“Čim se budem mogla vratiti na svoju Hrvatsku televiziju odmah ću krenuti sa serijalom pozitivnih emisija iz Hercegovine, jer ovdje ima toliko toga pozitivnoga, samo ljudima treba prezentirati na pravi način. Ja sam iz Zagreba, iz Gundulićeve, ali gore ima svega i svačega. Gore vam je jedan šminkeraj, pa zato često kažem da mi je najljepše u Hercegovini. Pitaju me zašto tako govorim, a ništa me ne veže za Hercegovinu, a ja odgovaram – pa zato što je jedino u Hercegovini kristalno jasno da je Bog na nebu, a Hrvatska u srcu” – kazala je za Dnevno.ba Branka Šeparović dodavši kako se upravo ovdje uvijek napuni domoljubljem budući je puno manje prisutna sotona nego u drugim hrvatskim krajevima.

Miljenko Prskalo se zahvalio svojim gostima na ovom posjetu izrazivši želju za još većom poveznicom Hrvata Hercegovine i drugih hrvatskih krajeva, ali dakako istinskih domoljuba, jer kao što reče gospođa Šeparović – ljudi dosta nam je tog silnog šminkeraja!

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});