fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SVE PO ZASLUGAMA: Promijenila šest stranaka dok nije imenovana za direktoricu “Pošta RS”

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Snježana Martić je fenomen političke scene u Republici Srpskoj.

Nakon promjene stranačkih dresova SDS-a, SP-e, SRS-a, SNSD-a, DNS-a i Partije ”Sloboda” Budimira Balabana, sada kao kadar Stevandićeve Ujedinjene Srpske ponovo dolazi u žižu javnosti.

Naime, Martićeva je imenovana za izvršnog direktora ”Pošta RS” i to ne bi bilo ništa čudno da Martićeva kao i uvijek nije fenomen.

Izvor u ”Poštama RS” potvrdio je da je Martićeva, kao diplomirani inženjer poštanskog prometa, imenovana za izvršnog direktra za pravne poslove, što je prvi ovakav slučaj u povijesti javnih poduzeća u Republici Srpskoj, jer u svim javnim poduzećima koja imaju izvršnog direktora za pravne poslove to može biti osoba koja je diplomirani pravnik i ima tri ili pet godina radnog iskustva.

Tako je bilo i u Pravilniku o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u ”Poštama RS” i na tom mjestu se nalazio Igor Baroš, kadar Ujedinjene Srpske i diplomirani pravnik.

Međutim, Nadzorni odbor na svojoj prethodnoj sjednici smjenjuje Baroša, mijenja Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u ”Poštama RS” i predviđa da izvršni direktor za pravne poslove, opće, ljudske resurse i investicije može biti i diplomirani inženjer poštanskog prometa što je, kako se komentira u ”Poštama RS”, prvi ovakav slučaj „od kada je gavran pocrnio“.

Na istoj sjednici Nadzorni odbor imenuje Snježanu Martić za vršitelja dužnosti, također nezakonito, jer je bilo neophodno da prođe osam dana kako bi pravilnik stupio na snagu kao i svaki drugi pravni akt i tek onda da se imenuje po uvjetima iz novog pravilnika.

Martićeva je postala kadar Ujedinjene Srpske prije pet mjeseci, bježeći glavom bez obzira od svog dugogodišnjeg mentora Budimira Balabana, kada je on otišao u opoziciju.

Prema pisanju portala SrpskaCafe, Martićeva je političku karijeru počela u SDS-u, u vremenu kada je bila profesor u srednjoj školi u Kotor Varošu. Ova partija je i zaslužna što je 1994. godine prešla u ”Pošte Srpske”.

Za vrijeme socijalista, kojima se pridružila, Martićeva dolazi na čelo Službe za transport, a novu partijsku knjižicu, i to Srpske radikalne stranke, preuzima kada na vlast u ”Poštama” dolaze radikali. U tom periodu dobija poziciju savjetnika i šefa ureda generalnog direktora ”Pošta”.

Dolaskom Jasminke Krivokuće za generalnog direktora ovog poduzeća, koja je kadar SNSD-a, i Martićeva postaje kadar ove stranke. U tom periodu dolazi na poziciju izvršnog direktora za poštanski promet, faktički drugog čovjeka Pošta.

Od 2011. godine, Martićeva kreće sa strategijom za osiguranje pozicije generalnog direktora ”Pošta”, pa se, time motivirana, učlanjuje u DNS, pošto se kadar te partije u to vrijeme nalazio na čelu resornog Ministarstva prometa.

Po dolasku u DNS, Martićeva postaje dio tzv. Balabanove ekipe, u uvjerenju da joj ta grupacija može trasirati daljnji uspon u karijeri. Martićeva je bila veoma aktivna i unutarstranačkim izborima u DNS-u, te bliska s bivšim predsjednikom banjalučke Skupština Budimirom Balabanom, koji je nakon napuštanja DNS-a oformio odbornički klub “Sloboda”.

Međutim, očigledno je da, poslije izlaska Stojana Vukajlovića, procijenila da joj oni više ne mogu biti od pomoći, pa je novi politički kišobran potražila u “mlađim” političkim strankama, navode izvori SrpskaCafea.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});