fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tanović: Zadovoljni smo posjetom turista

Autor: Fena

SARAJEVO - Direktor JP „Sarajevo“ doo Esad Tanović kazao je za Fenu kako su više nego zadovoljni dosadašnjim brojem posjeta i korištenja trebevičke žičare.

Po njegovim riječima, još uvijek je rano da iznese konkretne podatke, ali za sada su više nego zadovoljni.

Tanović se zahvalio svim građanima Sarajeva na pozitivnom odnosu koji imaju prema samoj žičari.

„Do sada nismo imali niti jedan problem, niti jedan incident, niti jedan slučaj nekog vandalizma. Sve protječe u najboljem redu“ – ocijenio je Tanović.

On kaže kako su domaći turisti, kao što je i očekivano, većinski, ali čak i u predsezoni imaju značajan broj stranih turista.

„Očekujemo u nastavku turističke sezone, već sredinom sljedećeg mjeseca, da će taj postotak stranih turista biti puno veći“ – naveo je Tanović.

Kaže kako je  JP „Sarajevo“ doo već ostvarilo suradnju s turističkim radnicima grada Sarajeva i regije, kako imaju komunikaciju s njima.

„Mislimo kako smo uspjeli i kako najveći broj turista ima informaciju o trebevičkoj žičari“ – kazao je Tanović.

JP „Sarajevo“ doo i Udruženje „Čuvari tradicije“ su razvili jedinstvenu mobilnu aplikaciju Sarajevo City Hall – audio vodič za Sarajevsku vijećnicu koja je predstavljena jučer u Vijećnici. Aplikaciju upotpunjuje 3D kartonska suvenir mapa enterijera i eksterijera objekta koja se transformiše u realističnu 3D maketu Gradske vijećnice.

Podsjećajući da JP „Sarajevo“ doo trenutno upravlja sa dva objekta, Sarajevskom žičarom i Vijećnicom, Tanović je najavio da sličan projekat razvijaju i za žičaru.

“Bit će jedna maketa žičare koju će turisti moći da kupe i kada se popnu na Trebević, na naš stanični objekt kada bude u potpunosti završen, oni će dobiti jednu mapu grada sa najznačajnijim tačkama koje se mogu vidjeti sa gornje stanice trebevičke žičare. Tu će također biti jedan audio guide koji će turistima pomoći da im kaže par riječi o najznačajnijim objektima koji se vide u gradu” – kazao je Tanović.

Obnovljena trebevićka žičara svečano je puštena u rad 6. travnja ove godine, na Dana grada Sarajeva.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});