fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TEMA DANA: Mostarska iridenta – traže Referendum za istupanje iz Federacije BiH!

Autor: Hrvatin Tomašević

MOSTAR - Mostarci su spremni svijetu pokazati jednu novu sliku grada, ostvarujući građansko pravo na istupanje iz FBiH!? Zašto bi narodi - građani Mostara i dalje bili u Federaciji?!

Federalisti koji žive i rade u Mostaru, ne odgovaraju Mostarcima za svoje odluke i postupke! Ne žele i ne mogu ništa uraditi u i za Mostar, jer nemaju vremena za grad! Ali lahak i zgodan im je-za boravaka i života, jer ionako mostarski problemi se „rješavaju“ u Šeheru – u jednom gradu stvaraju probleme, a u drugom ih nerješavaju! Vjerujem, kako su uvjereni Mostarci iskreni-izražavajući svoju slobodnu volju, da se nezadržavaju u Federaciji BiH, tjerajući federaliste iz grada! Mostarci, skupo plaćaju te i takve federalne namjesnike, taru nas i „slučajno“ ali i namjerno i to kad i kako njima odgovara!

Najzanimljivije je: da se taj politički grijeh rodio u fancy slastičarni, koju su otvorili Gorančani i Širokobriježani, kako bi-novi Mostarci imali priliku za paradiranje, a mostarska iridenta za neopaženo građansko okupljanje i djelovanje! Na tom istom mjestu potvrđeno mi je: kako nismo jedini koji zagovaraju referendum za istupanje grada Mostara iz FBiH!?

Mostar – njegovi narodi-građani su u krizi, gube vjeru u sebe, obmanjuju ih svakodnevno, voljeli bi da su negdje drugdje rođeni, jer u svojim domovima, samo gube snagu i volju da se izbore za svoja prava! Stoga, osjećam dužnost, mada će neki biti uvrijeđeni, a kako se Mostar loše vodi, te kako FBiH ne vodi računa o svojim građanima (a stranke o narodima) poduzeti nešto kako bih popravio stanje svojih sugrađana!

Mostarci – pozivam Vas, mada znam ima nas svakakvih, da se podvrgnete mom prijedlogu političke odluke od bitnog značenja, i odlučite se za odgovor – DA: želimo istupiti iz FBiH!?

Referendum, na kojem bi se izjašnjavali o istupanju iz FBiH, istinabog, morate priznati poklopio bi se s Vašim nastojanjima-željama i potrebi da promijenite stanje stvarnost, ali na bolje i u Vašu korist! To je nevjerojatno! Graknuli bi gradožderi! Referendum, zašto ne!? Znamo li koliko ima Mostaraca, koji su za takvu političku odluku i koliki broj svaki od njih svakodnevno pomisli na istupanje iz FBiH?!

Istina jest, ma kolko god Vas ušutkivali, da bi Vaša odluka bila samo odgovor, na ono što odgovara stvarnosti, onako kako odgovara činjenicama iznesenim u tekstu i iskustvu koje imate s FBiH! FBiH, nema nikakvog poštovanja spram Mostaraca! Amputirala im je duh, isčupala volju, prisvojila tlo-zemljište, oduzela pravo, potopila imovinu, izgazila budućnost! Spremila Vas u međusobni očaj i mržnju, u netrpeljivost i sukobe – da si kopate oči preko Neretve, džigerice da vadite, srca da odgrizate jedni drugima! FBiH je iskrcala svu svoju političku trulež na Mostar, njegove – narode i građane, i zaposlila Bešlića+Isića da to iskipuju, čineći ga još prljavijim! To je prava istina o politici FBiH spram Mostaraca i grada im, jer im ona oduzima osnovna: ljudska+ nacionalna+ građanska+radna+imovinska i ina prava!

Tko je protiv da narodi-građani-Mostarci preuzmu svoju i sudbinu grada u svoje ruke, odbacujući: kladioničare, lidere, federalne uhljedbe, lažne invalide+bojovnike+borce+ +zapovjednike+stožernike+hadžije koji sjede u nekom komforu i ne rade ništa?! I nije da neće, hoće, Alaha i HecegBosne mi, jašta da hoće, al’ im babo i majka ili lider moraju narediti!

Za koga to nema više mjesta u Mostaru? Da, da, istina je, da su sve glasnije istine da nema više mjesta za Mostarce u Mostaru!? Trebalo bi vidjeti-saznati, tko stoji iza istine, čije ideje i interesi?! Tako nije istina, da iz nakva centra za mir hoće samo istinu, a da ne žele ništa za sebe! Istina je, da im je namjera uzeti sve od Mostaraca i njihova grada!

Referendum o istupanju iz FBiH za Mostarce nije nikakvo antidemokratsko djelovanje, nego vjeran dokaz forenzičkog prikaza trenutnog društveno-političkog stanja, ali i potreba Mostaraca! Možda će Vam se pravo na istupanje iz FBiH činiti kao nepravedan sraz, jer za Federaciju startuju: najagresivniji uhljebi+dobro potkoženi i plaćeni „experti“ + nepotentni akademici i ostala stranačka bratija, a za istupanje gulizaju: slabi-manje važni ljudi: bez posla+plaće+prava, Mostarci na rubu ponora da ispadnu iz govana čovječanstva kakva je Federacija!

U Mostaru se umire mlad, najviše nas je na banderama, ne živimo jer nam Federacija oduzima život! FBiH je izdala povjerenje: naroda-građana-društva-zajednice-Mostara i Mostaraca! Kad netko želi pričati priču svog života, da ne nabrajam-Markovine i ostale dangalake, priča o Mostaru! U Mostaru se preživljava: malo od jada, malo od muke, najviše od mržnje+zavisti i ljubomore! Mostarcima se ne vjeruje, nikako im se ne vjeruje, ni kad su u pravu! Puno bolje žive svi oni koji nisu u pravu! Mostarci stalno postavljaju pitanja, traže odgovore, ne haje Federeacija, niti Mostarci imaju išta od toga!

Sloboda je sloboda, onih koji ne samo da slobodno misle…O referendumu!

Autor: Hrvatin Tomašević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});