fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TJEDNA INVENTURA: Apsurd svih apsurda u Beogradu, a počešati bi se mogao i Erdogan – pošto ga svrbi!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

SARAJEVO - Pregršt je zanimljivih događaja bilo tijekom proteklog tjedna, međutim za onaj najbolji nije se bilo teško odlučiti uprativši scene iz Beograda s druženja tri bosanskohercegovačka i jednog srbijanskog predsjednika.

Onaj njihov se ceri li ceri, naš jedan se smješka, drugi se sav zajapurio, a treći ostao ko’ posran!

I tu smo doživjeli sav apsurd bh politike. Naime, imamo člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda, a on se zove Bakir Izetbegović i po pitanju oko priznanja Kosova ima ista stajališta poput službenog Zagreba, dok se onaj drugi iz reda Hrvatskog naroda zove dr. Dragan Čović i glede priznanja Kosova ima iste stavove poput službenog Beograda!

Više nisu bitni potpisi ćirilicom iz nekih minulih vremena, kao ni drugi raznorazni marifetluci, jer pored jednog ovakvog detalja ništa više ne treba reći. Pametnome dosta.

U nedjelju se navršilo punih 18 godina kako je na posljednji počinak otišao dr. Franjo Tuđman, prvi i kako vrijeme prolazi sve više uviđamo jedini pravi predsjednik “Lijepe naše”, međutim kada vidimo likove koji su ovim povodom došli na njegov grob zapaliti svijeću i za medije govoriti o liku i djelu pokojnog Franje, a koji se primjerice “vabe” na imena Andrej Plenković, Martina Dalić i Milan Bandić, što reći nego: “Franjo, oprosti nam”!

Ispraćajem pokojnog generala Slobodana Praljka u Zagrebu se od ove velike ljudine oprostili obitelj i jedan uži krug njegovih prijatelja. No, prošlo je sve to bez neke velike pompe na zagrebačkom krematoriju. Ali i bolje da je tako, jer ovi koji bi voljeli govoriti bolje što nisu pošto je general sigurno sretniji kada takvi ne govore. Generalu možemo još samo jednom reći – Veliki čovječe HVALA TI za sve.

Što se tiče globalne politike najzanimljivija su zbivanja oko Jeruzalema, međutim Erdogan je nadmašio Trumpa u svojim izjavama. Udario Tayyip pravo po Izraelu. Taj Tayyip, inače 63-godišnji otac četvero djece i djed petero unučadi, isti je onaj lik kojem je Alija I. od Bosanskog Šamca ostavio u amanet sve ono što je uz pomoć mudžahedina tamo u prvoj polovici 90-tih “zadračio”, isti onaj koji je onako hitro priznao Kosovo, isti onaj koji negira genocid nad Armenima a voli filozofirati o genocidima na teritoriji tuđih zemalja s kojima nema nikakve veze i nikada neće ni imati, isti onaj koji nanosi toliku nepravdu Kurdima da to civiliziran svijet ne može “svariti”, a sada još negira pravo Jeruzalema, prvenstveno kao povijesnog, političkog, pa i vjerskog sjedišta JudeoIzraelizma.

I on kao takav nađe se da na muci palestinske djece prikuplja političke poene, odnosno koristi ih za intifadu, odnosno uspostavljanje Palestinske Narodne Samouprave. Samo, ovaj put se zaigrao malo previše, a što bi se itekako vrlo brzo moglo pokazati pogubnim po samog Tayyipa!

Vrhunac svih “dogodovština” minulog tjedna bilo je priopćenje Zelenih beretki kako se njih 100 tisuća stavlja na raspolaganje Bakiru Izetbegoviću! Ako ih je stvarno toliko onda valjda u nekom budućem sukobu s istočnim komšijama neće trebati pomoć HVO-a, HOS-a i premještaj na neodređeno vrijeme svojih sunarodnjaka u izbjegličke centre po Splitu i drugim hrvatskim krajevima što s jedne, a što druge strane granice. No realnija je opcija da bi ih pušku prigrlilo jedno sto puta manje. Samo, je li Bakir toga svjestan? Malo je previše opterećen Kosovom. Baš kao i Erdogan Izraelom. A to im nije dobro, prvenstveno za njihovo zdravlje, ipak su ljudi u godinama.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});