fbpx

TRANSKRIPT: Kako ministar Mektić dogovara svrgavanje i medijsko udaranje glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić!?

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Prije mjesec dana, točnije 23. 03. 2018. godine, zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević na svojoj društvenoj mreži objavila je „ekskluzivne“ fotografije, odnosno navodne viber prepiske između državnog zastupnika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Staše Košarca i za sada nepoznatog novinara RTRS-a, a u kojima viber prepiskama, Staša Košarac navodno daje upute novinaru RTRS-a o načinima na koje će kompromitirati i onako već iskompromitirane i teško osramoćene članove SDS-a, prije svega Aleksandru Pandurević, ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i dr.

SARAJEVO – Prije mjesec dana, točnije 23. 03. 2018. godine, zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević na svojoj društvenoj mreži objavila je „ekskluzivne“ fotografije, odnosno navodne viber prepiske između državnog zastupnika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Staše Košarca i za sada nepoznatog novinara RTRS-a, a u kojima viber prepiskama, Staša Košarac navodno daje upute novinaru RTRS-a o načinima na koje će kompromitirati i onako već iskompromitirane i teško osramoćene članove SDS-a, prije svega Aleksandru Pandurević, ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i dr.

Svi su mediji tada navodne viber prepiske između Staše Košarca i nepoznatog novinara RTRS-a odmah prenijeli, nakon što je zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević oglasila iste na svojoj društvenoj mreži. Te viber prepiske prenijela je čak i sama stranka SDS-a na svoju službenu facebook stranicu.

Obzirom, da se radilo o kompromitaciji SNSD-eovog zastupnika u Parlamentu BiH Staše Košarca, pa i same Radio Televizije Republike Srpske, nitko iz Federacije BiH, pa i šire, navedene viber prepiske (slike) objavljene na društvenoj mreži Aleksandre Pandurević, a koje su preuzeli svi portali (Klix.ba, Faktor.ba, Patria, Oslobođenje itd.) nije dovodio u pitanje. Nitko nije provjeravao njihovu autentičnost. Svi su u Federaciji BiH, a osobito bošnjački mediji u funkciji SDA stranke bili jednoglasni po pitanju autentičnosti: „Istina je“. Munjeviti naslovi su tada odzvanjali na brojnim portalima u F BiH: „Kako Košarac pakuje priloge RTRS-a“, „Košarac slao instrukcije RTRS-u“, „SDS objavio poruke Dodikovog zastupnika“…

Državni zastupnik Staša Košarac demantirao je kategorično istoga dana navedene viber prepiske, ukazujući, da iste nisu njegovo vlasništvo, te da se radi o čistoj montaži. Međutim, taj demantij nije toliko niti odjeknuo, koliko objavljene navodne viber prepiske između Staše Košarca i nepoznatog novinara RTRS-a, jer i dalje su svi mišljenja: „Ma istina je to ba“! Ali ne zato što je navodne viber prepiske – poruke između Staše Košarca i nepoznatog novinara RTRS-a objavila Aleksandra Pandurević, već zato, što je u pitanju zastupnik SNSD-a Staša Košarac, Radio Televizija Republike Srpske i što to ministar Dragan Mektić nije „proglasio montažom“! Iako je Staša Košarac kategorično tada demantirao, Mektićeva i Stanićeva SIPA ni da prstom mrdnu, pozovu Pandurevićevu na saslušanje, ispitaju, ukoliko se radi o krivotvorini istu sankcioniraju. Ne ništa se ne događa, jer Aleksandru Pandurević nije osudio Dragan Mektić i rekao: „Ma to je falsifikat“! Čak štoviše, navedene objave Mektić je svesrdno blagoslovio!

Kada je Josip Šimić, dana 28. 08. 2017. godine i 30. 08. 2017. godine dostavio Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine akt SIPA-e i transkripte, koji ukazuju, da su prema glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić i potpredsjednici VSTV-a BiH Ružici Jukić primjenjivane posebne istražne radnje, bez Naredbe Suda BiH, a autentičnost navedenih dokumenata potvrdilo i Tužiteljstvo BiH priopćenje: „da su navedeni dokumenti autentični, te da je navedena komunikacija ostvarena“, dok se iz dokumenata da isčitati, da na aktu SIPA-e i u transkriptima piše, da se „o svemu obavještava Dragan Mektić“, odnosno o kretanjima i razgovorima između najviših pravosudnih dužnosnika se obavještava Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Ministar Mektić tada je, 29. 08. 2017. godine histerično i munjevito sazvao press konferenciju, sve demantirao, a Josip Šimić već 30. 08. 2017. godine protuzakonito lišen slobode na području Sarajeva, bez Naredbe Tužiteljstva, o čemu su u krivičnoj istrazi, broj: T20 0 KT 0014645 17, pripadnici SIPA-e Dragan Pekić, Goran Tomić i Slađenko Čerkez priznali, da sam nelegalno lišen slobode, po direktivi Vahidina Šahinpašića. Mediji toga dana, već su bili spremni – Ni došao u SIPA-u nisam, na Faktor.ba objavljen naslov: „Šimića uhapsila SIPA“, a Mektić daje potvrdu za isti bošnjački portal Faktor.ba: „Hapšenje je obavljeno na osnovu naredbe Tužilaštva Kantona Sarajevo“, pa poslije, kako plan nije uspio od Mektića se ogradilo Tužiteljstvo KS, da „oni nemaju ništa s mojim privođenjem“, dok je i SIPA dala priopćenje, da sam navodno „dobrovoljno došao“, što nije točno.

I konačno, po prethodnom dogovoru, lišen slobode 05. 09. 2017. godine od strane SIPA-e po Naredbi Tužiteljstva KS, na čijem se čelu nalazi u svakom vidu neostvarena Dalida Burzić. Naprasno se nađoh na radaru korumpiranog Tužiteljstva KS i Dalide Burzić, tako što uskače u istragu Tužiteljstva BiH, hapsi mene, i odvlači pažnju od Mektića. I svi bošnjački mediji kažu: „Bravo Mektiću, uspješno raskrinkano“! Određuje mi se pritvor na temelju novinskoga članka, podiže i potvrđuje optužnica na temelju nepostojećeg dokumenta, jer Tužiteljstvo BiH nikada nije dalo Tužiteljstvu KS akt SIPA-e i transkripte, koje sam predao, pa se postavlja pitanje, kako je optužnica bila i podignuta opće, a još više potvrđena, na temelju fotokopija, kao nedozvoljenih dokaza u kaznenom postupku. Sve može, jer je u pitanju Dragan Mektić! Ništa i ne čudi, jer je Vahidin Šahinpašić (prijatelj Dragana Mektića i Dalide Burzić) nekoliko dana prije 05. 09. 2017. godine bio u Uredu Glavne tužiteljice KS Dalide Burzić i rekao: „Vidjet ćete, šta će se ovih dana dogoditi“!

Uglavnom ispade na kraju sve autentično, nakon što su dokumenti i transkripti razgovora i kretanja glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i Ružice Jukić, stigli s vještačenja iz Banja Luke, a nalaz je javnosti, za medije potvrdila 09. 02. 2018. godine potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić, da su „ipak bile prisluškivane“! U ovome se jasno očituje motiv moga hapšenja, projektiran i osmišljen od strane Dalide Burzić, Dragana Mektića i Perice Stanića: „Trebalo je mene od strane tih aktera uhićenjem slomiti, kako ne bih mogao protiv istih svjedočiti“!

Međutim, nije toliko optužnica problem, jer je ista svakako neodrživa. Problem je još veći, što ključnim akterima nije prošao plan, da me proglase neuračunljivim, pa se stoga radi opet na užurbanom mome hapšenju i uklanjanjem Gordane Tadić s pozicije glavnog tužitelja BiH po svaku cijenu! Riječ je o takvim „igrama“, gdje protivnik više ne bira ni način ni sredstvo, da dođe do cilja, jer „cilj im opravdava sredstvo“!

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić zajedno s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem, Dalidom Burzić i drugima, nikada nije odustao od svrgavanja Gordane Tadić s pozicije Glavnog tužitelja BiH. Bilo je to prvi puta ozbiljno razrađeno, kada me Vahidin Šahinpašić u SIPA-i zajedno sa Slađenkom Čerkezom poticao i iznuđivao od mene lažan iskaz protiv Gordane Tadić i Ružice Jukić, zbog toga se moje hapšenje i događa pred večer 05. 09. 2017. godine, kako bi imali cijelnu noć na raspolaganju. Upravo Gordana Tadić i ne zna, da je onaj tužitelj Tužiteljstva BiH, čije ime neću spominjati najviše i „zavaljuje“ u svemu, svojim neradom, odugovlačenjem, savjetovanjem: „Ne moj Gordana žuriti, polako ćemo mi to“, dok ista zbog svoga poštenja ne zna, da su joj se opet lešinari nad glavom nadvili.

U posjedu smo transkripta – prepiski između ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i N.N osobe, čije ime nećemo spominjati, koje najbolje raskrinkavaju, ukazuju i govore, o akterima ne samo moga uhićenja, već i o onima, koji rade o glavi i na svrgavanju glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i Ružice Jukić, a sve se baš javlja, nakon što je Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić svojom Odlukom, na zahtjev odvjetnice Vasvije Vidović, uklonila tužitelja Dubravka Čamparu iz rada krivičnog predmeta „Ramiz Delalić“, i isti dodijelila tužitelju Olegu Čavki na daljnje postupanje, čime je Tadićeva zapravo, takvom svojom Odlukom, pokazala ne samo hrabrost, nego otklonila svaki politički utjecaj na rad u tom krivičnom predmetu.

Takvom svojom Odlukom, Tadićeva je izbila i posljednji „kolač“ pravosudno – policijskom mafijaškom establišmentu pod kontrolom SDA stranke, da se pakira i montira i nečije ubojstvo veže za one, koji nisu imali, niti objektivne niti subjektivne motive za isto. Zbog toga je direktor FUP-a Dragan Lukač, (Čamparin čovjek, kojega isti drži u FUP-u, iako je trebao odavno u penziju), i odbio dati Tužiteljstvu BiH dokumentaciju, nove činjenice i dokaze o ubojstvu Ramiza Delalića  – Ćele, što jasno ukazuje i predstavlja neposluh i podrivanje pravnog sistema.

S tim u vezi u odnosu na daljnje aktivnosti i kretanja potpredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić, te aktivnosti glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić, ministar Mektić ne skriva svoj animozitet dopisujući se s dvoje osobe:

PRVI: Transkript poruka između korisničkih brojeva 06*8**3**, kojeg koristi Mektić Dragan i broja 06*9**1**, za period 20. 04. 2018. godine:

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:20 sati: „Jel se Jukicka vratila s puta“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:20 sati: „Nije još“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:21 sat: „Sta ona uradi izuze predmet Dudi i dade ga Cavki moramo nesto poduzeti hitno“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:22 sata: „Ma Gordana ce biti sjebana. Ovo joj se oprostiti nece“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:23 sata: „Samo polako. Ne smemo zuriti jer sad je ona na redu“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:25 sati: „Jesi bio s Pericom ovih dana“?

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:26 sati: „Jesam pre dva dana u Alti smo sjedili“.

PS: U prilogu se nalazi slika Perice Stanića i Dragana Mektića, slikani na dan 18. 04. 2018. godine u poslijepodnevnim satima u Alti oko 17:00 sati, što nesumnjivo i potvrdno odgovara transkriptu i vjerodostojnosti poruka između razmijenjenih lica.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:27 sati: „Aha. Trebamo poceti djelovati Gordana je previse maha uzela i Jukic s onim saopcenjem. Izgleda da ispituju ko je sve poslao onu prijavu danas sam cuo“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:29 sati: „Sazno sam i ja neke stvari da ce ko vjestaciti sta ja znam…“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:32 sata: „Za ovo moramo sto prije djelovati. Moramo nekako Gordanu maknuti“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:33 sata: Iz sipe sam reko da proslede medijima ono za bosnalijek predmet, cuo sam da je kod tuziteljke Androvic to. Na tome je treba udarati da se pokaze da nista ne radi“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:37 sati: „Ma treba jace.. da opet probamo preko Simica one budale. Sta mislis“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:38 sati: „Ne treba vise preko njega, nije upalilo, a i Sahinpasic mi reko da je mali neke prijave protiv nega podnosio mene i da je na sipu slao, a ovaj jedan onog psihopatu Debevca odma iz sipe obavestio“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:39 sati: „Ok. Treba se cuti s Dudom. Ali mislim da opet treba preko Simica nesto izvesti… vidja se s njima“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:40 sati: „Slabo i on ide u tuzilastvo, govore mi ovi samo da nesto preda i izadje“.

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:41 sat: „Aha dokle je ono s vjestacenjem stiglo prisluskivanje i to“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:42 sata: „Nemam vise pristupa, ali treba viditi nekako da vidim kako dalje usmeravati, a cuo sam da ce i malom Simicu optuznica pasti danas sam dobio info, ko na kopijama nekim se zasniva. Treba tu sudije stisnuti. Jos uvek to stoji na Vrhovnom sudu trazio nesta da se prenese na drugi sud da se ne sudi u Sarajevu sta ja znam.“

  1. N., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 20:44 sata: „Prenos nadleznosti trazio. Nece biti za nas dobro ako se bude sudilo negdje drugo. Ko mu je reko da se na Sanju uticalo.“

Shodno gore navedenom, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić uspostavlja kontakt sa njemu bliskom osobom u kojem dogovara i ističe slijedeće aktivnosti, koje bi trebalo poduzeti i realizirati:

DRUGI – Transkript poruka između korisničkih brojeva 06****4*, kojeg koristi Mektić Dragan i broja 06****2*, za period 20. 04. 2018. godine:

Dragan Mektić, poziv uspostavljen 20. 04. 2018. godine u 21: 21 sat (zvoni, ne javlja se).

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:22 sata: „Ne mogu sad ministre razgovarati u frci sam nekoj recite ovako…“

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:24 sata: „Kad dolazis ovde. Moramo se videti, jer Tadicka opet po svom“.

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine 21:24 sata: „Jeste pricali s Camparom o predmetu“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:26 sati: „Jesam al kad se nadjemo. Treba je preko osuti paljbu. Razgovaro sam s Vildanom. Treba samo sto jace udarati“.

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:28 sati: „Ali znam alo moramo nesto jako nije dovoljno samo pisati. Moramo je nekako potkaciti. Jukicka ona, ne da se. Ko ris odmah u medije i sve…“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:29 sati: „Mali Simic je isto problem. Moram nac nacina kako da ga vratimo iza resetaka, on ima one mjere, da mu nekog svedoka posaljemo imas ljude u sipi nek ga slikaju i dadnu Dalidi. Opet je poceo.“

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:30 sati: „Ma znam al lik se drzi mjera probavali smo i nista. Jedino da sta organizujemo novo hapsenje“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:30 sati: „Nisam za to postalo bi ocito“.

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:31 sati: „Pa ima ona istraga protiv njega i Halilagica… nek Simica strpaju jebo Halilagica njega cemo lako.“

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:32 sata: „Nije nama bitan Halilagic. Necemo pucati na istrazioce.“

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:34 sata: „Ma samo preko Simica da je povalimo. Pricemo mu nekako reci tamo vamo bit ce optuznica povucena sve. Zini koliko para hoces izjavi to i kraj price“.

Dragan Mektić, poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:36 sati: „Nece na to on pristati kad je budala u zatvor otisla a mogla onu noc kuci, nece ni na to pasti. Ajd sutra cemo nesto smislit.“

  1. O., poruka uspostavljena 20. 04. 2018. godine u 21:36 sati: „Moze“.

 

Autor: Josip Šimić

ZADNJE VIJESTI