fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Turčalo: Moguća je izolacija HDZ-ove i SNSD-ove destruktivne politike

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO – „Izjava koju su imali OHR, OSCE i većine ambasada zemalja članica Upravnog odbora PIC-a, predstavlja prekid jednog poprilično indolentnog odnosa tzv. međunarodne zajednice prema koordiniranoj aktivnosti HDZ-a i SNSD-a za stvaranje pravnog i sigurnosnog vakuuma u Bosni i Hercegovini“, - smatra profesor političkih znanosti UNSA, Sead Turčalo.

“U ovom trenutku ja ne bi preuveličavao značaj izjave, jer ona će imati stvarni efekt ako je budu slijedile konkretne aktivnosti”, upozorava Turčalo.

Profesor smatra kako te aktivnosti moraju voditi ka izolaciji destruktivne osovine Čović – Dodik.

“Ukoliko sve ostane samo na nivou iznošenja zabrinutosti to ce zapravo dati dodatni zamah njihovim anti-suverenim aktivnostima i potvrditi kako je prag tolerancije međunarodne zajednice prema toj osovini i dalje previsok”, rekao je Turčalo za Vijesti.ba.

Podsjećamo, ambasade Kanade, Francuske, Njemačke, Japana, Nizozemske, Španjolske, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Ured visokog predstavnika i OSCE su izrazili duboku zabrinutost zbog očigledne činjenice da u HDZ BiH i SNSD-u ne postoji istinski interes za provođenje odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o krivičnom postupku BiH.

Zbog tog pristupa čelnici tih stranaka i njihovi predstavnici u Parlamentu BiH direktno su odgovorni za moguće dalje širenje organiziranog kriminala i korupcije u cijeloj BiH, na štetu svih građana – ističe se u priopćenju.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});