fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tužiteljice Burzić – Kod mnogih ubojstava na KS su ubojice poznate! Zašto nehapsite?!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Dana 29. 12. 2016. godine, po Naredbi Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, broj: T09 0 KTN 0108339 16 od 19. 12. 2016. godine, u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo na dan 29. 12. 2016. godine u 10,00 sati, saslušan je bio u svojstvu svjedoka Josip Šimić, radi davanja izjave i saznanja na okolnosti likvidacije Taiba Torlakovića, koji je 18. 01. 2004. godine smrtno stradao na stupskoj petlji, u Sarajevu, od aktivirane eksplozivne naprave postavljene u njegov automobil!

Podsjećanja radi, izvjesni čovjek po imenu Paša dobio je unuka, i u tu prigodu organizirao u restoranu “Royal” u vlasništvu Fikreta Kajevića, na vogošćanskoj petlji u Sarajevu, veliku proslavu. Na proslavu koju je organizirao Paša 17. 01. 2004. godine, u gore spomenutom restoranu, bio je pozvan i došao Taib Torlaković, koji je u ranim jutarnjim satima, i to 18. 01. 2004. godine ubijen!

Šimić je tada na Zapisniku o saslušanju svjedoka u prostorijama MUP-a KS, a kasnije i na Zapisniku o saslušanju svjedoka u prostorijama Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a na temelju prethodno dobivenih pouzdanih i točnih informacija od bivših i aktualnih pripadnika Federalne uprave policije F BiH, izjavio, da su, „gumb za detonaciju bombe postavljene u auto Taiba Torlakovića dana 18. 01. 2004. godine pritisnuli pripadnici zločinačke organizacije Darko Elez i Đorđe Ždrale, jer su oni tog kobnog jutra upravo bili na nadvožnjaku, gdje je i službeno zavedeno i dokumentirano u FUP-u, tijekom istrage“!

Nadalje, Šimić je tada na Zapisnik o saslušanju svjedoka posebno istaknuo, kako „Glavna tužiteljica Kantona Sarajevo Dalida Burzić ne želi ili neće da radi ovako velike slučajeve, a koji se tiču likvidacija u Kantonu Sarajevo“!

„Duša mi je potresena i ne znam što da kažem?! U velikom sam šoku zbog inertnosti Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, kojeg nažalost predvodi Dalida Burzić, zbog toga, što je to Tužiteljstvo toliko inertno i nezainteresirano da rasvijetli i procesuira ovakve, ali najteže vidove kriminala poput ubojstava, koja su se dogodila i dalje događaju na Kantonu Sarajevu, gdje pravosudnu jurisdikciju ima Dalida Burzić“, te nadalje, „Dvije nepune godine je prošlo od moga saslušanja u svojstvu svjedoka, kako u prostorijama MUP-a KS, tako i u Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo na okolnosti likvidacije Taiba Torlakovića i niti do dana današnjega nema nikakvih pomaka, jer da ima, barem bi prema Darki Elezu, koji se trenutno nalazi na slobodi u Srbiji, a nakon tamo odležane 9-ogodišnje kazne za organizaciju kriminalne grupe koja je u prethodnom periodu počinila nekoliko krivičnih djela, između ostalog trgovinu droge i iznudu, dakle, da ima pomaka bila bi za istim raspisana već potjernica za ovo ubojstvo Taiba Torlakovića, ali i prema Đorđi Ždralu, koji se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora od 20 godina zbog ubojstva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS-a, koji je ubijen 06. lipnja 2000. godine u Bijeljini“ – izjavio je Šimić!

„Dakle, radi se o Darki Elezu i Đorđi Ždralu, osobama, koje su iskazale upornost i odlučnost u vršenju kaznenih djela, a koje su sklone ubojstvima, a za neka ubojstva, pa i najteža krivična djela – djela organiziranog kriminala su pravomoćno ista i presuđena. Obojica su ležala za ubojstva, obojica bila pripadnici i organizatori zločinačkih oraganizacija“ – izjavio je Šimić!

„U predmetu Taib Torlaković nema nepoznatih ubojica, samo ima poznatih, a koje sam imenovao na Zapisniku o saslušanju svjedoka, i njegove ubojice je dokumentirao i FUP, jer je sve u zabilješkama i dokazima FUP-a prethodno dokumentirano i utvrđeno, pa je nejasna inertnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo, zašto i zbog čega još uvijek nema nikakvih pomaka u odnosu na ovaj predmet, kad je sa strane pripadnika Federalne uprave policije sve profesionalno urađeno i dokumentirano“ – tvrdi Šimić!

„Baš kao što sam prije nepune dvije godine, točnije 29. 12. 2016. godine izjavio na Zapisniku o saslušanju svjedoka, da glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, ne želi i neće, da radi ovako velike slučajeve, a koji se tiču likvidacija na Kantonu Sarajevo, to opet sada odgovorno ponavljam, mnogi su ubijeni, a počinitelji pravosudno – policijskim organima Kantona Sarajevo itekako poznati, tako su na podmukao način ubijeni: Dženan Memić, Adnan Salčin, Pavle Bezek, Emir Selimović, kojeg je ubio Semir Efendić, akademik prof. dr. Sulejman Redžić, koji je otet, deset dana mučen, ubijen i izbačen na nepristupačnom teritoriju, ni danas pomaka i mnoga druga ubojstva. No, svjedoci smo, da su u jednom od gore nabrojanom slučaju, i to predmetu „Dženan Memić“, pravosudno-policijski djelatnici predvođeni Dalidom Burzić, prikrivali i zataškavali prave dokaze u tom predmetu, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića, pri čemu su, u namjeri da pomognu pravim i stvarnim ubojicama Dženana Memića, da ne izađu pred lice pravde, montirali sudski proces, te optužili dvije osobe Ljubu i Bekriju Seferović, a koje s kritičnim događajem, odnosno smrti Dženana Memića, nisu uopće povezane, što je presudom i utvrđeno“ – zaključuje Šimić!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});