fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U žestokom okršaju SDS-a i SNSD-a stradat će cestogradnja

Autor: Slobodna Bosna

Komentirajući jučerašnju izjavu premijerke Željke Cvijanović da bi poslanici SDS-a trebali podržati povećanje akciza, jer su se "i oni (SDS) obavezali jednako kao i entitetske vlade prema Reformskoj agendi sa EU i prema aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), gdje svatko ima dio posla", Pandurevićeva je pozvala Cvijanović da konačno javnosti pokaže pisma namjere MMF-u i ako na njima bude potpis ijednog funkcionera SDS-a "da će ih javno pojesti".

“Vlada Željke Cvijanović uništila je poljoprivrednike više nego sve poplave i suše u zadnjih 20 godina zajedno. Umjesto da im isplaćuju poticaje za ovu godinu, oni im još duguju desetine milijuna KM za prošlu godinu i još bi dodatno da ih opterete skupljom naftom da bi kompenzirali budžetske deficite nastale neracionalnom javnom potrošnjom”, ocijenila je Pandurević.

Naglašava da su Reformskom agendom preuzete mnoge obaveze poput vladavine prava, borbe protiv korupcije, socijalno-ekonomskih reformi, smanjenja deficita i javnog duga, kao i prestanka zapošljavanja u javnom sektoru.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić (SDS) također je rekao dan ranije kako zastunici SDS-a neće glasati za povećanje akciza.

Bosić je pozvao SNSD da dođe u Parlament BiH i da u oba doma podrži usvajanje akciza, koje su predstavnici ove stranke dogovorili sa MMF-om.

“Mi smo bili za to da se dio sredstava od akciza usmjeri na plavi dizel za poljoprivrednike”, podsjeća Bosić.

Vlada Republike Srpske dala je danas suglasnost za pregovore s Europskom bankom za obnovu i razvoj s ciljem kreditnog zaduženja u iznosu od 70.000.000 eura u svrhu financiranja radova na projektu izgradnje dijela Koridora 5-C, dionice od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka (Kostajnica).

Krajnji korisnik i dužnik po kreditu bit će javno poduzeće Auto-putevi Republike Srpske d.o.o. Banjaluka, a Republika Srpska davatelj garancije.

Vlada Republike Srpske je dala suglasnost i za pregovore s Europskom bankom za obnovu i razvoj i Europskom investicijskom bankom s ciljem dodatnog kreditnog zaduženja u iznosu od 47.000.000 eura po projektu izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj.

S ciljem završetka radova na projektu izgradnje auto-puta od Banjaluke do Doboja, Republika Srpska će se dodatno zadužiti kod Europske investicijske banke u iznosu od 37.000.000 eura i kod Europske banke za obnovu i razvoj za 10.000.000 eura.

Autor: Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});