fbpx

Uhićen bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy

Autor: Dnevno.ba

PARIZ - Bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy jutros je uhićen, javljaju svjetski mediji. Kako navode francuski mediji Nicolas Sarkozy uhićen je jutros u Nanterreu zbog sumnje u financijske malverzacije tijekom predsjedničke kampanje 2007. godine. Obnašao je predsjedničku dužnost od 2007. do 2012.

Kako javlja Sky News, Sarkozyja je privela francuska policija zbog sumnje u malverzacije oko financiranja svoje kampanje.

Inače, obnašao je predsjedničku dužnost od 2007. do 2012., a htio se kandidirati nanovo prošle godine ali nije dobio podršku u redovima vlastite stranke.

U policiji je navodno ispitan vezano uz malverzacije oko financiranja njegove kamapnje na izborima 2007, prenosi Huffington Post.

Istražuju se navodni priljevi financija iz Libije od strane režima diktatora Moamara Gadafija, objavio je Le Monde. Sarkozyjev odvjetnik nije bio dostupan za komentar za medije.

Inače, Sarkozy je bio uhićen i u srpnju 2014. godine također pod sumnjom da je u vrijeme dok je bio na vlasti zloupotrebljavao položaj, podmićivao suca i sudjelovao u korupcijskim aferama. Jedan od najmoćnijih političara, bivši ministar unutarnjih poslova, financija i predsjednik Francuske od 2007. do 2012. godine bio je veliki prijatelj Silvia Berlusconia, Stipe Mesića i Muammara Gaddafia. Tada je uhićeno još troje uglednih osoba, odvjetnik i dva suca.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI