fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ured disciplinskog tužitelja registrirao predmet protiv Kajmaković i Čavke

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon što je portal Dnevno.ba objavio članak pod nazivom "Postojao je jasan plan da se Živko Budimir na dan uhićenja ubije", u autorstvu Josipa Šimića, te nakon što je Josip Šimić napismeno podnio zahtjev glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić, predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji, te glavnoj disciplinskoj tužiteljici Aleni Kurspahić, za presipitivanje činjenica vezanih za okolnosti montiranog uhićenja, sada već bivšeg, predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira, koji je uhićen 26. travnja 2013. godine u svojstvu Predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, reagirao je i Ured disciplinskog tužitelja pri Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, gdje je formirao predmet i oglasio se slijedećim priopćenjem putem mail-a gosp. Šimiću:

“Poštovani g. Šimiću, u vezi Vašeg upita, dostavljamo Vam odgovor Ureda disciplinskog tužitelja (Ured) Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH):

Ured može potvrditi da je zaprimio pritužbu na koji se odnosi Vaš upit i registrirao predmet, dok o konkretnim poduzetim radnjama, u skladu sa članom 70. stav 1. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine ne može dati detaljnije informacije do donošenja odluke, a u skladu s obavezom poštivanja načela povjerljivosti propisanom navedenim članom Zakona o VSTV-u BiH.

Zahvaljujemo na upitu.

S poštovanjem,
Ured disciplinskog tužitelja
Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH”

Šimić u svojoj zamolbi poslanoj na adrese najodgovornijih dužnosnika u pravosudnom sustavu, navodi da su djelatnici Tužiteljstva BiH podmetnuli dokaze tijekom uhićenja predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, te traži pokretanje disciplinske i kaznene odgovornosti protiv državnih tužitelja Diane Kajmaković i Olega Čavke. Za Kajmakovićku i Čavku tvrdi da su “po depeši visokih pokrovitelja moći pokušali izvesti tada puzajući državni udar, koji se trebao kanalizirati upravo preko ovo dvoje korumpiranih tužitelja”!

“Zahvaljujući dragom Bogu, korumpirani centri političke moći nisu uspjeli realizirati svoje kriminalno-zločinačke ciljeve preko poslušnih tužitelja Diane Kajmaković i Olega Čavke, da sruše Živka Budimira s vlasti radi preraspodjele fotelja u vrhu vlasti! Podneseni zahtjevi su obrazloženi na pet stranica”, objavio je Šimić i na svom Facebook profilu.

Uskoro suđenje Budimiru

Inače, bivšem predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru uskoro počinje suđenje u kojem se on tereti za organizirani kriminal u svezi pomilovanja osuđenicima. S druge strane, Šimić tvrdi da je državna tužiteljica u vrlo bliskim, interesnim vezama s predsjednikom SBB-a Fahrudina Radončića. Za mnoge je potvrda za navedeno bila i imenovanje njenog supruga, Armina Kajmakovića, za novog generalnog direktora “Aerodroma Sarajevo”.

On je obavljao dužnost šefa Cargo centra u zračnoj luci u Sarajevu, a za poziciju generalnog direktora predložila ga je stranka Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića.

Inače, plaća generalnog direktora u zračnoj luci u Sarajevu iznosi oko, vrtoglavih, 10.000 KM.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});