fbpx

Uređivački istrenirani Analnitičari!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

SARAJEVO - Najavljuju izbornu godinu, stoga, molim Vas… Čuvajte se tv-propovjednika-brbljivaca, koji Vam „evolucijskim idejama“ proriču budućnost. Budućnost je za: žive, mlade, odlučne, kreativne, naime, oni Vas vide kao omamljenu, izgaženu i besvjesnu masu. U svojim verbalnim proljevima, obožavaju čuti svoj glas, pokušavajući zastupati Vas - narode-građane, Vas koji vrijedite puno više od njih. Primite na znanje i nema isprike za: nije nam rečeno, nismo upozoreni…itd.!

„Brbljam, dakle postojim“, misao je vodilja raznoraznih :Duškica, Suzana, Zukića, Kazaza, Almica, Lučića, Arapovića, Marićki, Gatala, Hadžifejzovića, Slava, Cenićki, Prohića i ne zna im se više ni imena, niti broja, tih ANALNITIČARA! Usudio bih se, pitati, ne znam koga, tko i što sve stoji, iza tih tv-guzičara? Gomila je tog izgovorenog, koje ne možemo pripisati istini, jer nam je nepoznato i mjesto i vrijeme nastanka toga, što oni izvaljuju na telkama. Smrdi li Vama to na isprazna obećanja budućnosti kroz „komentare društveno-političke svakodnevnice“? Otkud, odjednom toliko „evolucijskih misli“?

Nema se ništa drugo reći o njima nego: kenjaju li kenjaju, postavljajući „prava pitanja“ kroz „peti dan“ , u neistraženim „temama dana“, „odgovaraju ljudima“, „pressinguju pošteno“, dobijaju verbalni proljev na događanjima iz domena: prava, povijesti, politike, društva…..života. Zašto ne o sexu… Ali baš nikad? Ko fol vole se družiti s rajom, staju u obranu drugih i drugačijih, useru se u gaće od različitih, svi su veliki hedonisti-vole piti vrhunska vina, grickati tamnu čokoladu, pušiti kube (kad drugi plaćaju) uživaju u velikim društvima za stolom, a što miješaju metafore, e, tome, nek se brinu urednici i vlasnici televizija koji im plaćaju nastupe. Ustvrđeno je kako su im emisije zasjenjene strahom, jer ih vlasnici i stranački opsjenari sastavljaju i uređuju.



No, ono što najviše privlači pozornost gledatelja je to da: stručni i profesionalni filozofi O njima i njihovim „evolucijskim“ mislima, idejama, zapletima, šalama i o likovima koje uzdižu, nemaju ama baš nikakvo mišljenje. Ne brine li Vas to kako niti jedan od nabrojanih tv propovjednika, ne sliči niti jednom nosiocu evolucijske misli i ideje iz povijesti niti iz sadašnjosti! Dozvolite, da ne nabrajam, znaju oni dobro na koga sam mislio. Dodati ću: što bi Paruna reko za Talijana? Ili srpski filozof Konstantinović o Gatki-Gatalu? Da je živ, Bin Laden, šta bi imao poručiti Kazazu? A Sokrat za Slavu? Žižek za Lučića? Fahrinu civiljnjaku Arapoviću… Ma tko je taj… Koji bi njemu, usudio se nešto reći?

Narodi, Gospođe, Gospodo, radnici, građani: obespravljeni, prezreni i zgaženi na „poljima bitaka“ za Vaša prava, tv-propovjednici ne stoje uz Vas! Dokaz je to, da njihove bljezgarije u tv programima nisu o ničemu drugom do O njima samim i O ispraznom udaranju dumina-dupljaka, neautentičnom načinu stvaranja mogućnosti za rješavanje: nacionalnih, ustavno-pravnih, materijalnih, radničkih, socijalno-zdrastvenih, inih problema s kojima ste pregaženi.

ANALNOnalitički tv-programi kojima nas zasipavaju s ekrana, nisu ništa drugo, doli okupljanje par likova oko stolića s mikrofonom, koji onda iz emisije u emisiju prepričavaju- što su i ko su ONI, a potom i događaje iz sadržaja života omiljenih im likova s političke scene, a s iznimnim zanimanjem daju osvrte na sadržaj drugih „omiljenih“ emisija, koje se prikazuju u drugim terminima i na suparničkim televizijama. Vrhuncem svog nastupa smatraju velike riječi podrške, s kojima ih natjerujete (grafika na dnu ekrana) na proljeve izgovorenog, i koji su za njih kratki susreti sa srećom. Nema, dakako, sumnje kako im je jasno kakvi i koliki su „junaci“ Vaših prosvjeda. Dali ste im na znanje, pokazali ste im kako prolaze tv „junaci“. Ne govorim Vam ovo samo zato, što ti tv-propovjednici s mentalitetom prikraćenosti zapravo mrze raju, nego i zato što Vam je poznato, da svoje samopoštovanje podižu užicima koje im serviraju na tv programima. Nikad im nije palo na pamet, da moraju učiniti i nešto više!!!



Narodi, Gospođe, Gospodo, radnici, građani, čemu ste Vi skloniji – prirodno težimo solidalizirati se jedni spram drugih, spram osiromašenih i obespravljenih, prepoznajući bol koju osjetimo kada ih vidimo i ništa nas ne priječi da na prosvjedima stanemo uz njih. Ili ? Kako su tv-propovjednici svjesni o svemu ovome što se događa i kako nisu na „poljima bitaka“ uz Vas, nego im je tv-užitak i njegov izvor najvažniji, pa čak i kad je na Vašu štetu. Nisu li Vam dokundačili!?

Dokazali su da nisu sposobni činiti pravedna djela, stoga nisu ni zaslužili da ih smatrate pravednim ljudima. Zapravo, Vi ste s pravom na „poljima bitaka“. Vi ste sposobni činiti pravedna djela! Vi ste pravedni ljudi! To neka bude Vaša evolucijska misao vodilja!

Preporuka ANALNITIČARIMA: stisnite šupak, s verbalnog proljeva na „nezavisnu listu“, pa fino na demokratske izbore… S toliko „evolucijskih misli i ideja“, uz dužno poštovanje svima u izbornom procesu… Neizbježna je pobjeda Vaša!


Uz opasnost da me ti guzičari s tevea proglase nerazumnim – Vaš Hrvatin Tomašević!

 

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI