fbpx

VELIKA ZAPLIJENA: Stalo se u kraj i zeničkim švercerima duhana!

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području gradske tržnice u Zenici proveli su tijekom srijede operativnu akciju "Studeni 2017" u cilju sprječavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina. Tom prilikom oduzeta je veća količina cigareta i duvana za pušenje čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 80.000 KM.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sva četiri regionalna centra UNO, te Grupe za istrage i Grupe za obavještavanje Regionalnog centra Sarajevo. Akcija kodnog naziva “Studeni 2017” provedena je uz asistenciju službenika MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Cilj akcije je bilo suzbijanje nelegalnog prometa akciznih proizvoda na području Zenice. Prilikom provođenja akcije, službenici UNO su oduzeli 11.051. kutiju raznih marki cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kao i 297 kg rezanog duhana, koji se prodavao bez da je bio obilježen akciznim markicama.

Ukupna vrijednost oduzete robe na tržištu Bosne i Hercegovine se procjenjuje na vrijednost od 80.000 KM. Po okončanju aktivnosti na terenu ukupno deset osoba će biti sankcionirano, od toga sedam prekršajno, dok će službenici UNO protiv tri osobe podnijeti izvještaje Tužiteljstvu BiH o počinjenom kaznenom djelu iz oblasti neizravnih poreza.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti s carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO, da to prijave na otvorenu liniju.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI