fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

(VIDEO): Bosić otkrio da Salihović nije htio procesuirati Dodika

Autor: Slobodna bosna

BANJA LUKA - Bosić je objasnio da je u BiH pravilo da se oni koji štite kriminal zaklanjaju iza nacionalnih interesa.

O smijenjenom glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću je naveo i da mu je poznato da kada je suspendiran i kada su istražni organi ušli u njegovu kancelariju – da su našli stotine predmeta koji su bili sklonjeni u njegove ladice.

“To nisu samo predmeti vezani za kriminal u Republici Srpskoj. To su predmeti koji se dovode u vezu sa kriminalom nekih visokopozicioniranih dužnosnika iz reda drugih naroda u BiH”, kazao je Bosić.

Komentirajući lokalne izbore Bosić je naveo da su događanja u izbornom procesu u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori puna koincidencija i podizanja tenzija, koja su išla u korist vladajućim strukturama.

Primjer tome, kako je rekao, jeste prisustvo ekstremnih grupa iz Srbije, koje su trebale da probude strah među građanima. Bosić je zbog toga uputio poruku vlastima Srbije.

“Uzmite i analizirajte što je bilo u Prnjavoru dan prije izbora i što je bilo u Crnoj Gori na dan izbora. U Prnjavor su također, došli neki ljudi iz Srbije, a jedan od njihovih vođa, koliko sam shvatio je aktivna vojna osoba u Srbiji. Ja bih predložio rukovodstvu Srbije da ipak preispita što se to događa u njihovim obavještajnim službama i u BIA”, rekao je Bosić.

Bosić je i dalje uvjeren da je politika koju je zastupao jedina ispravna za građane Republike Srpske, a da se od političkih protivnika razlikovao u sistemu vrijednosti.

“Moj sustav vrijednosti nije da po svaku cijenu tražim konflikt sa drugima. Moj sustav vrijednosti nije dizanje tenzija da bih ja ili stranka imali koristi. S druge strane Dodikova politika je da narodu treba gazda, vladar, neko ko će biti iznad naroda i iznad zakona. Ja mislim da narodu vlast mora da bude sluga. To su dva različita sistema vrijednosti” , dodao je Bosić u emisiji “Puls” BN televizije.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});