fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Burno u Narodnoj skupštini RS-a – opozicija fizički sprječava nastavak rada parlamenta!

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Članovi oporbe blokirali su rad Narodne skupštine Republike Srpske! Ovome je prethodila debata na dnevnom redu, koja još nije usvojena. Izravni razlog je bio odluka Skupštinskog odbora za financije i proračun da se povuče iz dnevnog reda izvješće o reviziji o izvršenju konsolidiranog proračuna, javlja RTRS.

Poslanici opozicije su u poslijepodnevnom dijelu rasprave odlučili provesti u djelo ono što su cijeli dan najavljivali, a to je da će fizički blokirati rad parlamenta. Tvrdili su da je, povlačenjem izvještaja Glavne službe za reviziju o Konsolidiranom izvješću o proračunu Republike Srpske prekršen Poslovnik o radu NSRS, kao i nekoliko zakona.

Kako je dan odmicao i rasprava je bila sve žustrija, da bi sve kulminiralo u večernjim satima kada su zastupnici oporbe odlučili fizički onemoguće rad skupštine.

Predstavnik NDP-a Dragan Čavić najavio je kako će oporba spriječiti daljnje funkcioniranje srpskog parlamenta.

Nakon ove njegove najave, potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić, koji u odsutnosti predsjednika Nedeljka Čubrilovića vodio sjednicu, dao je stanku, ali su zastupnici oporbe stali na prostor gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo, kako bi spriječili rad parlamenta Republike Srpske.

Nastavak, navodno, slijedi danas.

Pogledajte kako Čavić poziva na blokadu NSRS-a!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});