fbpx
FOTO: Mili Marušić

VIDEO (FOTO): Velika pobjeda Mostaraca – nije se dogodila deložacija obitelji Šarić!

Autor: D. Ivanković

MOSTAR - Odavno se u Mostaru nije dogodilo nešto ljepše. Sudski ovršitelji su pod jakom policijskom pratnjom na ulicu trebali izbaciti tročlanu obitelj Kate Šarić iz stana u Vukovarskoj ulici, međutim deložacija je spriječena zahvaljujući građanima kojih se okupilo u popriličnom broju, možemo slobodno reći neočekivano velikom broju, a nakon što su ispred ulaza u zgradu napravili živi zid policijskim snagama postalo je jasno kako će se teško probiti do "cilja".

Inače, Kati Šarić Općinski sud u Mostaru je zbog duga od 8 tisuća maraka oduzeo stan od 52 četvorna metra koji je zatim prodan djelatnici toga suda za 25 tisuća maraka! Što reći nego naša posla, pa gospoda na vlasti od sirotinje žele praviti još veću sirotinju i bijedu, a svoje bogaćenje provoditi na tuđoj muci, očigledno ne birajući sredstva kako doći do nečeg takvog.

Šarić mostar 27012016 5

Tristotinjak građana je stalo ispred ulaza u zgradu mostarske umirovljenice kako bi joj pružili podršku i spriječili njezinu deložaciju. Nakon što su tako stajali dobrih sat vremena prilikom odlaska vatrogasnog vozila, koje se nalazilo u neposrednoj blizini, postalo je jasno da su se gospoda na vlasti predali, odnosno da neće slati policiju u sukob s građanima, jer zbog naelektriziranosti atmosfere sukob bi očigledno bio neizbježan.

Kata Šarić je s prozora svoga stana povikala “Hvala vam, hvala svima”, a nedugo potom pred okupljenim novinarskim ekipama pojavio se njezin sin Ante i također svima zahvalio za podršku koju su pružili njemu i njegovoj obitelji.

Šarić mostar 27012016 9

Anica Ištuk iz udruge Minores zahvalila se odzivom te upozorila kako malo koga u Mostaru zanimaju problemi beskućnika, a problemi su sve veći i veći, kao što je i beskućnika sve više i više.

Danijel Rezo iz Udruge Minores kazao je u izjavi za medije kako je ponosan na svoje sugrađane koji su se u velikom broju okupili te spriječili deložaciju obitelji koja bi završila na ulici.

Šarić mostar 27012016 12

Ne želi da se mostarske aktiviste poistovjećuje sa Živim zidom u Republici Hrvatskoj, jer oni to i nisu, premda se jedna takva usporedba svakako može napraviti, a što je najvažnije u svemu ovome saznanje je da čovjek nije izgubio osjećaj za čovjeka. Za razliku od naših vodećih političara koji su zadnjih godina upravo pljačkajući sirotinju stekli enormna bogatstva, kako u nekretninama tako i na bankovnim računima, pa i ovih dana neki od njih bez trunke stida kupuju vozila vrijedna po 150 ili 170 tisuća maraka!

“Ma ovo je veliki odaziv za Mostar, koji je pasivan grad. Svi smo mi dakle pasivni promatrači. Sjedimo na kavi i komentiramo što će se dogoditi” – ustvrdio je Danijel Rezo.

Autor: D. Ivanković

ZADNJE VIJESTI