fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Milorad Dodik – Pitanje sankcija biti će riješeno u Americi, a što se tiče Zvizdića on je nebitan faktor!?

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci kako očekuje da će pitanje američkih sankcija biti aktualno još neki period, ali da će se to u izvjesnom vremenu riješiti u samim SAD.

Dodik je izjavio da se ne osjeća ni loše ni ugroženo zbog uvedenih sankcija, te da su one nepravedne, dio spina i pokušaj obračuna jednog broja ljudi iz bivše američke administracije s njim, jer nije prihvatio mnoge stvari koje su htjeli da uradi.

Predsjednik RS-a je istakao da nije čovjek koji može trgovati interesima Republike Srpske.

Navodeći da je o uvedenim sankcijama razgovarao danas s veleposlanikom Rusije u BiH Petrom Ivancovim, Dodik je naglasio da o podršci Rusije govori sam podatak da je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije osudilo uvođenje sankcija, što se može vidjeti i na internet stranicama te institucije, javlja RTRS.

Krajnje vrijeme da se Ustavni sud BiH stavi u okvire Zakona

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će u četvrtak 26. siječnja, na sastanku s čelnikom HDZ-a Draganom Čovićem razgovarati o donošenju Zakona o Ustavnom sudu BiH.

Poručio je da je krajnje vrijeme da se ta pravosudna institucija stavi u okvire Zakona što pokazuje i posljednja presuda prema kojoj rad Doma naroda FBiH nije protuustavan iako u svom sazivu nisu imali predviđen zakonski broj Srba.

Dodik poziva predstavnike oporbe u Srpskoj koji su u tijelima vlasti na razini BiH da se priključe rješavanju ovog, za Republiku Srpsku, pitanja od nacionalne važnosti.

Vijeće ministara neadekvatan sugovornik vladama u regiji

Predsjednik Srpske Milorad Dodik naglasio je da Vijeće ministara BiH nije adekvatan sugovornik nijednoj od vlada u regiji, te da je to, prema ustavu, pomoćno tijelo Predsjedništva BiH.

“BiH nema vladu i sva operativna, institucionalna, infrastrukturna i druga pitanja su u nadležnosti entiteta” – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Govoreći o jučerašnjem sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u Beogradu Dodik je ponovio da Zvizdić nije predsjednik nikakve vlade, već predsjedavajući Vijeća ministara, te da su ga, u tom smislu, neki u Srbiji lažno predstavljali, prenosi RTRS.

On je naveo da su se nakon sastanka Vučića i Zvizdića mogle čuti riječi koje su dobrodošle za stabilizaciju nekih prilika, ali da se ime Zvizdića nije trebalo pojavljivati kao tema razgovora, jer nema što o tome kazati.

Dodik je poručio da će, ako dobije informaciju o tome što je dogovarano na spomenutom sastanku, podržati sve ono što je u interesu Republike Srpske.

“Dobro je da se u regiji razgovara o svim pitanjima, ali mi u Republici Srpskoj uvijek imamo sumnju da je za to relevantan faktor Zvizdić i Vijeće ministara, s obzirom na ustavnu poziciju” – objasnio je Dodik.

On je rekao da je na navedenom sastanku uglavnom bilo riječi o infrastrukturnim objektima, koji su isključivo na prostoru Srpske.

“Svi mostovi na Drini su u našoj nadležnosti i izgradnja najavljene autoputa Sarajevo-Beograd, za koji mi nemamo još nikakve informacije, dobro je došla, jer on 95 posto prelazi preko teritorija u Republici Srpskoj. U tom pogledu, Republika Srpska treba odrediti trasu i način kuda će se to pomicati i u to ćemo se uključiti sa Srbijom” – najavio je Dodik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});