VIDEO: Pogledajte film “Arapsko proljeće u Zlatnoj dolini”

Autor: Zurnal.info

SARAJEVO - Novi film TV Žurnala "Arapsko proljeće u Zlatnoj dolini" analizira fenomen ogromnog interesa investitora iz arapskih zemalja za izgradnju turističkih i stambenih naselja u BiH.

Samo na području Ilidže i Visokog posluje više od 300 agencija za nekretnine čiji su vlasnici iz arapskih zemalja, a u pripremi je gradnja 80 naselja na širem području Sarajeva.

Je li vam je poznato da samo na području Ilidže i Visokog posluje više od 300 agencija za nekretnine čiji su vlasnici iz arapskih zemalja? Je li vam poznato da je počela ili je u pripremi gradnja 80 stambeno-turističkih naselja na širem području Sarajeva koje financiraju firme u vlasništvu državljana tih zemalja?

Stotine tih firmi je fiktivno registrirano samo da bi vlasnici ubrzano kupovali brojne nekretnine, kuće i zemljišta i to ona koja su u blizini vodenih tokova i izvorišta. Porijeklo tog novca za neke projekte još je predmetom istrage. Tko kupuje i gradi tolike stambene jedinice, za koje namjene i za koga, da li je posrijedi samo interes za turističku posjetu BiH ili postoji plan njenog naseljavanja?

Više o svemu u novom filmu iz serijala AFERA – “Arapsko proljeće u zlatnoj dolini”.

Autor: Zurnal.info

ZADNJE VIJESTI