fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Poruke iz RS-a – Valentin Inzko je izgubio kompas, antifašiste uspoređuje s fašistima!

Autor: RTRS

BANJA LUKA - Visoki predstavnik Valentin Inzko je šokirao sve u Srpskoj. Nakon valova uvredljivih izjava iz Sarajeva, povodom obilježavanja Dana Republike - Inzko je otišao korak dalje, i Republiku Srpsku usporedio sa zločinačkom NDH!

Zaboravljajući što mu je posao u BiH, visoki predstavnik dolijeva ulje na vatru – suglasni su politički lideri u Srpskoj. Inzkova usporedba Republike Srpske, koja je priznata Daytonskim sporazumom, sa zločinačkom NDH je, kažu, u najmanju ruku, nepristojno.

Da li je 25 000 eura mjesečno malo da bi se čuvao mir u Bosni i Hercegovini – logično je pitanje na koje bi Valentin Inzko trebao odgovoriti, nakon što je cijelu Srpske stavio u nacističke okvire. I to samo dan nakon što su isto učinila bošnjačka udruženja u Sarajevu. Zašto za tu plaću ne radi svoj posao, možda bi bar netko od njegovih poslodavaca mogao ga upitati.

I odakle ideja da se oni koji baštine antifašizam, usporede s najvećim zlom 20. stoljeća?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da usporedbom Dana Republike Srpske s danom osnutka Nezavisne Države Hrvatske, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko “poznati klaun međunarodne zajednice”, nije uvrijedio nikoga u Republici Srpskoj, ali jeste na kraju pokazao svoje pravo lice.

Dodik je izjavio Srni da je “razdoblje glumatanja diplomate završeno – maske su pale”, a Inzko je ovom izjavom podsjetio da pripada onima koji su u vrijeme spomenute NDH podržavali tu zločinačku tvorevinu u kojoj je nestalo više stotina tisuća Srba i pokrenuo sumnju da on i danas gaji simpatije prema toj zločinačkoj tvorevini.

“Bilo bi zanimljivo znati na kojoj strani povijesti mu je bila obitelj u Drugom svjetskom ratu, kada tako olako, bez imalo odgovornosti izgovara što izgovara, ne misleći da ga prati cijeli jedan narod dok se on obraća meni. Ali, to je Inzko. Lupi , ako ostane živ pojašnjava, i za sve to uzme 25.000 eura mjesečno” – istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske e naveo da je ova Inzkova izjava zaista ozbiljna, te da je zato komentira, ali da je on tako neozbiljan tip da ne zavređuje ni slova komentara, niti bilo kakvog susreta u budućnosti.

“Koliki je Inzko klaun govori i činjenica da ne zna ni da bi kao visoki predstavnik trebao čuvati Daytonski mirovni sporazum i Republiku Srpsku, kao potpisnicu tog sporazuma. Ako međunarodna zajednica u BiH želi očuvati mrvu svog dostojanstva, morala bi mu što hitnije kupiti kartu za Austriju, jer izigravajući klauna on je od međunarodne zajednice u BiH napravio cirkus ” – zaključio je Dodik.

Autor: RTRS
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});