fbpx

VIDEO: Štefica Galić – Portal Dnevno.ba financira Dragan Čović!?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Proteklih dana je portal Zurnal.info, medij kojeg navodno financira zapadnjačka masonerija, objavio film o tome kako se financiraju mediji u BiH. Film nisam odmah upratio, međutim nakon što mi se javio jedan kolega novinar iz Sarajeva i kazao "Pa šta je ono brate, ne mogu da vjerujem kako ste i vi pali pod Čovićev utjecaj", bilo mi je nejasno o čemu moj "brat" govori, ali kako mi je u nastavku razgovora objasnio o čemu se radi naglasivši "Ma ona komunistica iz Ljubuškog Štefica Galić vas prozvala da ste medij kojeg Čović financira", po završetku našeg razgovora odgledao sam Žurnalov film kada tamo stvarno izvjesna Štefica (prvo na što me to ime asocira bijahu nekoć slavna njemačka tenisačica Steffi Graf, supruga Andre Agassija, samo što je ona pojavom za ovu našu Šteficu MISS Universe, iako, da se razumijemo, dok je igrala Graf meni su kao tadašnjem srednjoškolcu privlačnije bile Monika Seleš, Conchita Martinez ili Arantxa Sanchez Vicario) nabraja medije koje Čović financira te nas odmah svrsta uz nekakve "Večernje novosti"!

Kao prvo, hvala joj što je ona dala objašnjenje tolikim znatiželjnima koji su zadnjih pet godina i moje kolege i mene “salijećali” pitanjima: Pa tko vas financira? Evo kao što ste čuli financira nas Dragan Čović. Bar tako kaže Štefica. A kako čujem od “njezinih” Ljubušaka – To je žena koja sve zna!

U spomenutom filmu navodi se kako institucije vlasti u Bosni i Hercegovini svake godine izdvoje oko 30 milijuna KM na oglašavanje u medijima. Pored toga, veliki iznosi novca odabranim medijima plasiraju se i putem javnih poduzeća, pa je to zgodan način na koji političke stranke mogu promicati vlastite interese, zloupotrebljavajući javna sredstva.

Slažem se kako u ovoj konstataciji doista ima dosta istine, međutim kada nas ova “antifašistica” već vidi kao Čovićev medij ovom prilikom predlažem dotičnoj da se odmah mijenjamo za “financijski kolač” unutar BiH, dakle ono što od reklama i javnih poduzeća i svih ostalih u BiH imaju i Dnevno.ba i njezin Tacno.net portal. Uz samo jedan uvjet. Mi nastavljamo i dalje s istom uređivačkom politikom kao i svih ovih godina, a kakva će dalje biti uređivačka politika “antifašista” iz Tacno.net nama nikada nije bilo bitno, pa tako ni sada. I dakako, tu mislim i na reklame i novac što ih dodjeljuju međunarodne organizacije za promociju sadržaja o gay populaciji, “značaju” Istanbulske konvencije i ostalim “humanim” sadržajima kojima ove prostore u sve većoj mjeri truju i zaglupljuju “kauboji” sa “divljeg zapada”.

Ista ponuda vrijedi i za portal Zurnal.info uz napomenu “Nemojte misliti kako u skoroj budućnosti neće biti još filmskih uradaka na temu financiranja medija”, jer pričice o jedinoj “slobodnoj teritoriji” pričice su za malu djecu, odnosno pričice za laku noć. Živi bili pa vidjeli. Sve u svoje vrijeme.

I puno pozdravite svoga Dragana. I Avdiju. I Johna.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI