VIDEO: Vlada RS-a počastila se novim limuzinama

Autor: Slobodna Bosna

Željka Cvijanović počastila se novom limuzinom. ’’Audi A8’’ – cijena 200. 000 maraka.

Novim službenim automobilom Vlada je počastila i pratitelje iz premijerkinog osobnog osiguranja.

Novi ’’Passat’’. Cijena 70.000 KM. To su informacije koje su se pojavile u javnosti. Standardno, iz Vlade na sve to – nema odgovora.

Da se održi nivo – potrudio se i ministar trgovine i turizma, Predrag Gluhaković. Poznat je po tome što izbjegava odgovore na novinarska pitanja, ali, zato ne bježi od luksuza.

Ministarstvo planira da za novi automobil potroši 114 tisuća maraka. Trenutno raspolažu sa četiri. Ministar tvrdi da je nabavka novog vozila neophodna jer su postojeća stara.

Početkom veljače i Ministarstvo financija RS obnovilo se s tri nova službena automobila marke „peugeot”. Cijena jednog vozila s kompletnom opremom dostiže cijenu i do 70 000 KM.

Opća besparica i ekonomska kriza po svemu sudeći ne dotiče one koji sjede na Trgu Republike. Nabavka luksuznih vozila ’’prikrivena’’ je u stavci ’’Izdaci za nabavku postrojenja i opreme’’ u okviru budžeta za ovu godinu.

Revizori godinama upozoravaju na brojne nepravilnosti pri korištenju službenih vozila. Utvrdili su da je broj automobila kojima raspolaže Vlada veći nego što bi trebao biti.

Vozni park Vlade Srpske ima najmodernije automobile. Samo sedam ministarstava raspolaže sa čak 95 vozila. Revizija je pokazala da su službeni automobili korišteni u privatne svrhe, van radnog vremena.

Nitko nije kažnjen za propuste. Bez obzira na brojna dugovanja, loš standard građana i tešku neimaštinu – vlast ne štedi na sebi.

Nastavljaju sa starom praksom – trošenja šakom i kapom na popunjavanje i obnavljanje voznih parkova.

Autor: Slobodna Bosna

ZADNJE VIJESTI